perjantai 24. kesäkuuta 2011

X-men: First Class

No niin ! Vihdoin pääsen puimaan uusinta X-men elokuvaa ! Tämä teksti tulee sisältämään spoilereita.. joten, jos et halua tietää joitain asioita leffan juonesta sun muusta niin kannattaa jättää lukematta toistaiseksi. ;)


Elokuvan on ohjannut Matthew Vaughn ja pääosissa nähdään James McAvoy, Michael Fassbender, Kevin Bacon, January Jones, Rose Byrne, Jennifer Lawrence, Zoë Kravitz, Nicholas Hoult ja Lucas Till (copy paste Sinin Leffablogi... ;P) Roolitukset ovat jälleen kerran täydellisesti nappiin osuneet.. joten skippaan perinteisen suoran vertailun... :) Pakko kuitenkin sanoa, että McAvoy ja Fassbender sopivat loistavasti nuoriksi Xavieriksi ja Magnetoksi. Myös Skins-tähti Nicholas Hoult suoriutui loistavasti nörtti-Beastin roolista !

Elokuva sijoittuu aikaan ennen Ryhmä-X:n syntyä ja ennen Xavier-instituuttia.. Aikaan jolloin mutanteista ei edes tiedetty mitään.. Tarina on myös taidokkaasti sidottu historialliseen tapahtumaan: Kuuban kriisiin, jopa niin uskottavasti, että luulen mutanttien oikeasti olleen asialla.. ;)

Ongelmia minulla oli taas henkilöhahmojen ymmärtämisessä.... En taas heti päässyt kärryille mikä mutantti on mikä.. tai siis tarkoitan, että luulin aluksi trailerin perusteella esimerkiksi sitä, että leffassa olisi Pixie tai Wasp (trailerissa näkyy keijun siivillä varustettu tyttö..) mutta hämmennyin täydellisesti kun hahmo kertoi nimekseen Angel eli Enkeli? Seurasi tietämättömyyden ahdistus-kohtaus elokuvassa ja heti kotia päästyäni alkoi taas hillitön googlaileminen. Kyseessähän oli siis Angel Salvadore-niminen mutantti, kenestä minulla ei ollut mitään aikaisempaa tietoa... No onneksi sekin selvisi nyt... : ))

Toinen ongelma, joskin hieman pienempi oli Lucas Tillin esittämä Havoc. Mietin koko elokuvan ajan, että mikä kumma mutantti tämä on... nimi oli nimittäin tosi tuttu, mutta kyky jokseenkin outo.. muistutti hyvin paljon Kykloopin laaser-silmiä... Asia selvisi myöhemmin minulle kun selailin eilen ostamiani vanhoja X-men lehtijäni.. Havocin asu oli elokuvassa vain niin outo, etten tajunnut sitä.. myöskin laaserin väri oli punainen, kun taas minä olen tottunut siniseen säteeseen... Havochan on siis Kykloopin veli... siksi siis jokseenkin samankaltainen kyky.. :)

Ja seuraavaksi on luvassa spoileri, joka meille Marvel ja X-men faneille on aivan loistava ! Elokuvaan oli siis saatu mukaan Hugh Jackman eli Wolverine ! Tosin hyvin pieneen, mutta täydelliseen osaan. Nimittäin kun Charles ja Magneto rupeavat värväämään mutantteja.. saapuvat he baariin, jossa jo ennen kuin he ehtivät mitään Wolverinelta kysyä.. kehottaa tämä kaksikkoa painumaan helvettiin.. :) Tämä muutaman sekunin pätkä on kyllä jokaisen Marvel-fanin mieleen ! Yksi hienoimmista Marvel-hetkistäni elokuvien tiimoilta !
Cameo roolista puheen ollen.. minä en ainakaan pongannut Stan Leetä mistään kohtaa elokuvaa....? Näkikö muut ja missä...? :O

Vaikka elokuva ei mennytkään taas sarjakuvien mukaan, oli se silti mielestäni paras X-men-elokuva. Syynä siihen, miksei X-men: First Classin jäsenet olleet ne alkuperäiset X-menin jäsenet on yksinkertaisesti se, että Kyklooppi, Jäämies, Enkeli ja Jean Grey olivat kaikki osana muita X-men elokuvia... ja tulivat joukkoon hieman eri tavoilla kuin alkuperäisesti... Loppujen lopuksi suosittelen elokuvaa kaikille, joita supersankari tarinat kiinostavat pätkääkään... Olihan elokuvalla sentään vaikutusta vielä teatterin jälkeenkin, sillä varmasti jokainen jossain vaiheessa kokeilee sekä Charlesin, että Magneton käsiliikkeitä. Jokainenhan meistä tahtoo oikeasti olla mutantti. :)

1 kommentti:

  1. loistava kirjoitus : ) ja en löytänyt stan lee:tä minäkään : O

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...