keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Dragon Ball Z: Trunksin tarina



Tavallisen mangan ohella on myös tavanomaista, että tehdään sarjakuvaa myös animaation pohjalta. Usein tälläiset Anime Comic-sarjakuvat on tehty miltei suoraan animesta screenshotteja käyttämällä, ainoastaan puhekuplat ja ääniefektit on laitettu kuvan päälle. Tämä kyseinen sarjakuva perustuu elokuvaan The History of Trunks. (Tai siis toisin sanoen on suora sarjakuva versio elokuvasta.)

Trunksin tarina kertoo Dragon Ballista tutusta pojasta, joka saapuu tulevaisuudesta pelastamaan Son Gokua ja samalla maapalloa. Tarina sijoittuu tulevaisuuteen ennen kuin Trunks lähtee matkalleen menneisyyteen. Sarjakuvassa nähdään monia tuttuja Dragon Ball hahmoja ja hahmojen puhetyylit hakevat samaa aksenttia kaikille kuin heillä on suomennetussa Dragon Ball mangassakin. Muun muassa Chi Chin ja Härkäruhtinaan murteella puhuminen on tuotu myös tähän sarjakuvaan.

Itsehän siis vierastan hyvin paljon näitä Anime Comic-sarjakuvia, sillä mielestäni se mikä toimii elokuvana, ei välttämättä toimi sarjakuvana. (Ääni kellossa olisi varmasti toinen, jos sarjis olisi itse Akira Toriyaman piirtämä.. vaan ei ole..) Viime vuonna tai aikaisemmin Sangatsumanga alkoi julkaisemaan Dragon Ball-elokuvia sarjakuvana ja päätin jo tuolloin, että näitä en ala ostamaan ! Nyt minun oli kuitenkin pakko ostaa kyseinen sarjis, sillä se perustuu lempielokuvaani ja lempihahmoihini (Trunks, androidi 17 ja androidi 18) ja kuinka ollakaan stereotypiani Anime Comic-sarjakuvia kohtaan pahentui...

 Mikä ihmeen äänitehoste on Rumble?!

Kuvat olivat osittain suttuisen näköiset eikä taisteluissa pysynyt perässä sekavien kuvien vuoksi. Puhekuplat olivat osittain kuvien päällä ja ääniefektit kamalia tai eivät sopineet tilanteeseen. Useinmiten ne olivat myös liian isoja ja veivät tilaa ruudusta. Myös käytännön moka löytyi sarjakuvista: kirja on liian iso pokkariksi. Kädet väsyivät ihan oikeasti siihen kun piti pitää kirjasta niin leveästi kiinni ! Kirjahan oli siis melkein saman kokoinen kuin muut Dragon Ball pokkarit ainoastaan parin sentin suurempi koko saa kokeneemman mangan lukijankin venyttelemään käsiään vähän väliä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...