maanantai 13. kesäkuuta 2011

Planetes

Päätin tuossa nyt viimeinkin ostaa Planetes-nimisen mangan ystävän suosituksesta. Arvostelu tulee vasta nyt kun toinen osa kyseistä mangaa on jo miltei ilmestynyt... Tätä joka toinen kuu  ilmestyvää  mangaa julkaisee Suomessa Punainen jättiläinen.


Planetes on siis Makoto Yukimuran tekemä scifi-sarjakuva, joka sijoittuu lähitulevaisuuteen eli 2070-luvulle. Ihmiskunta on kuluttanut loppuun Maan luonnonvarat ja on pakon edestä joutunut siirtymään Kuuhun ja Marsiin. Planeettojen välisen liikenteen kasvaessa myös avaruusjätteen määrä on kasvanut ja roskankerääjiä tarvitaan. Tarina keskittyykin juuri näihin arjen sankareihin: venäläiseen Juriin, japanilaiseen Hachimakiin ja amerikkalais-syntyiseen Feehen.

Ensimmäinen kirja on jaettu siten, että ensimmäiset kolme lukua kertovat aina kustakin päähenkilöstä. Opimme siis tuntemaan heidän taustansa suurinpiirtein ennen kuin itse juoni voi alkaa. Tämän takia kirja onnistuukin imaisemaan mukaansa: koko 230-sivuinen kirja oli pakko ahmia ilman taukoja..! :)) Avaruuden vaarat esitellään kirjassa myös hyvin. Sitä en tiedä miten lähellä oikeaa totuutta aurinkotuulet ja kiertorata-jutut ovat, mutta ainakin Planetes antaa aiheeseen paljon lisää mietintää.. Hienoa teoksessa on myös se, miten  Makoto Yukimura osaa käyttää mustaa taustavärinä (avaruus). Tiedän kokemuksesta, että se ei ole kovin helppoa ! Muutenkin Planetes on kauniisti piirretty. : )

Kaiken kaikkiaan manga on juuri sopiva niille, joita kiinostaa todentuntuisemmat kuvaukset tulevaisuudesta ja scifi-hömppä muutenkin. Tarina käsittelee paljon ihmisten itse aiheuttamia ongelmia ja antaa uusia näkökulmia aiheeseen. Sarja kannattaa ostaa myös siksi, että se ei ole kuin muutaman osan mittainen eli halvaksi tulee kerätä koko sarja ! Minä ainakin aion hankkia kaikki.... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...