keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Ohjeita Pokémon kortteja myyville osa II

Koska edellinen teksti, jonka kirjoitin aiheesta on saanut osakseen ihan kiitettävästi huomiota, niin jatkan nyt samalla linjalla. Eli lisää ohjeita siitä, miten sinun kannattaa myydä vanhat Pokémon korttisi.

Ensinnäkin olen törmännyt nyt usein tälläiseen kuin:
Pokémon kortteja n. 15kpl
Huomasitteko? Tämä esimerkki oli vielä vähän karrikoitu... Eli siis jos myyt kortteja nimikkeellä "n. 15kpl" ja kuvittelet olevasi nokkela kun kukaan ei huomaa, että kortteja on oikeasti 13kpl.. Niin ajatteleppa toisen kerran.Itse ainakin mietin tälläisessä kaupassa, onko kyseessä kiero yritys myydä vähemmän ostajalle vai onko myyjä niin tampio, ettei oikeasti osaa laskea korttien oikeaa lukumäärää ja ilmoittaa sitä? Nyrkkisääntönä, jos siis myyt alle 100 korttia samassa paketissa, olisi hyvä ilmoittaa tarkka määrä!

Mikäli myytäviä kortteja kuitenkin on paljon, tai et vain jaksa laskea niitä niin ilmoita nyt edes näin: Pokémon kortteja + 320kpl eli lasket täydet kymmenet ja ilmoitat sitten, että on enemmän kuin ilmoittamasi summa. Jos sinulla on siis esimerkin mukaan 326kpl kortteja niin tee noin, mutta jos sinulla on 317kpl niin silloin ilmoitat, että +310kpl.  Vältä sanan noin(n.) käyttöä.

 Toinen mitä en ymmärrä on, se kuinka joku laittaa jonkun sarjan kokonaisena, täydellisenä myyntiin esim. Koko Jungle Set 1st editionina hintaan 999,99€. Ensinnäkään et saa myytyä tuota tuohon hintaan mitenkään Suomessa, etkä välttämättä Ebayssäkään, toiseksi, minä en ainakaan haluaisi ostaa koko sarjaa jo valmiiksi kerättynä. Minulle tärkeintä ainakin on se kun saa itse kerätä. Ja jos laitoit tuollaisen setin myyntiin vain sen takia, että haluat rehvastella sillä niin huhhuh... Tee nyt mielummin vaikka Youtube-video tai blogi-päivitys aiheesta...

Kolmas ohje on se, että jos meinaat oikeasti tienata korttien myynnillä niin myy kortit yksittäin kohtuu hintaan. Voit laskea itse kummassa tapauksessa tienaat enemmän:
30€ koko setti
7€ /kpl
Ja jos joku tekee sinulle tarjouksen vaikkapa yhdestä kortista tuossa yllä olevasta setistä, niin muista myös ilmoittaa tarjouksen tehneelle oliko tarjous hyvä vai huono. Itse en ainakaan heitä suoraan sitä suurinta summaa, minkä olen valmis kortista maksamaan vaan aloitan hieman alempaa. Ja etenkin silloin jos itse olet laittanut ilmoitukseesi että "Tarjotkaa jotain" niin silloin on ehdottoman tärkeää, että vastaat tarjoajalle!

Lopuksi vielä tämän oppitunnin tärkein asia: 
TARKISTA NIIDEN KORTTIEN AITOUS!!!
Olen nähnyt aivan liikaa myynnissä olevia kortteja jotka ovat yhtä selvästi feikkejä kuin tuo tuossa ylhäällä. Ja yleensä vielä kaiken lisksi, jos joku huomauttaa kortin olevan feikki niin saa vastaukseksi: "Tää on ulkomaalainen, näitä ei saa Suomesta". Aivan sama mistä Thaimaan torilta olet feikkikortin saanut niin se ei tarkoita sitä, että se olisi arvokas! Selvitä siis ihan oikeasti, onko kortti aito.. Ja muutenkin selvitä mistä sarjasta kortti on ja kirjoita sen nimi oikein myynti-ilmoitukseesi!
Ei mulla muuta!

KYSYMYKSET OSOITTEESEEN myyttihamsteri (at) gmail.com!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...