torstai 14. marraskuuta 2013

WE3

WE3 on Grant Morrisonin ja Frank Quitelyn luoma scifi-sarjakuva, jossa kolmesta lemmikkieläimestä on tehnty kyborgi-aseet armeijan käyttöön. Jokainen elikoista on nimetty numerolla siten, että koira on numero 1, kissa numero 2 ja pupu numero 3, komikkoa yhdessä kutsutaan yhteisnimellä We3. Suloisten ulkokuorien sisällä kuitenkin muhivat täydelliset tappkoneet, jotka pitävät huolen siitä, että sarjakuvasta ei väkivaltaa puutu. :)
 Kun aloin lukea sarjakuvaa en oikeastaan tiennyt siitä muuta kuin, että myös tämä teos löytyy samaiselta 1001 sarjkauvaa, jotka jokaisen tulisi lukea ennen kuolemaansa-teoksesta mistä löytyy monet muutkin arvostelemani sarjakuvat. Halusin siis tietenkin päästä lukemaan tämän ja selvittämään miksi se on listalle päässyt. Yllättäen tämäkin teos on ansainnut paikkansa kirjassa omalaatuisuudellaan ja koskettavuudellaan. :)

Juoni menee siis kuta kuinkin näin, kolmikko pakenee laitoksesta missä heitä pidetään ja sitten armeija yrittää ottaa heidät kiinni ennen kuin he aiheuttavat tuhoa ja kaaosta maailmalla. Helppoahan kiinni ottaminen ei tule olemaan kuten arvata saattaa, kun vastassa on tuollaiset sotakoneet joilla on vain eläimen vaistot. Mielenkiintoiseksi tarinan tekee se, että eläimiin on asennettu myös jonkinlainen kommunikaatio väline ja he pystyvätkin tuottamaan alkeellista kieltä ja puhumaan keskenään. Lukija saa näistä pienistä keskusteluista selville sen, että eläimet ovat oikeasti vain peloissaan ja hämmentyneitä samalla kun armeija yrittää tuhota karkulaiset.


Tarina on lyhyt novelli ja kirjassa on vain reilut sata sivua tarinaa, mutta ehkä se onkin teoksen vahvuus. Yleensä tämän tyyliset tarinat ilmestyvät moniosaisena saagana, joka loppujen lopuksi kadottaa sen punaisen langan. Nyt lukija pääsee seuraamaan hellyyttävien elikoiden seikkailua vain sen aikaa, että kerkeää heihin kiintyä. Tarinaa pohjustaa myös välisivut lukujen välissä, jossa on koskettava "etsintäkuulutus" lemmikin oikealta omistajalta. Tykkäsin myös teoksen piirrostyylistä ja värien käytöstä, mitkä luovat hyvin realistisen vaikutelman tapahtumista. Myös ruutujen käyttö oli hieman erikoisempaa sillä mukana käytettiin aivan pieniä 2cm x 2cm ruutuja kuvaamaan nopeita, pieniä tapahtumia isojen tapahtumien keskellä (tästä tuo esimerkki kuva).
Suosittelen sarjakuvaa kaikille, jotka haluavat hieman apean fiiliksen ihmisen julmuuden takia... :/



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...