lauantai 18. tammikuuta 2014

Dragon Head

Dragon Head on Minetarō Mochizukin luoma vuosina 1995-2000 ilmestynyt Kodanshan julkaisema manga-sarjakuva. Kuten monet muutkin 90-luvun ja 2000-luvun alun taiteilijat niin länsimaissa kuin Japanissakin myös Mochizuki tarttui post-apocalyptiseen aiheeseen ja on luonut yhden parhaimmista sarjakuvista tähän liittyen. Maailmanloppu yhdistettynä psykologiseen kauhuun tekee Dragon Headista omaperäisen ja mielenkiintoisen tarinan, joka saa hermoheikkoisemman lukijan näkemään jopa painajaisia. (Kokemuksen syvä rintaääni.)
Jouduin hieman rikkomaan omia periaatteitani tätä lukiessa sillä Dragon Headia ei ole ilmestynyt Suomessa. (Eikä köyhällä opiskelijalla ole rahaa tilata netistä random manga-kirjoja ja lukea niitä tietämättä edes varmasti pitääkö teoksesta.) Tässä tapauksessa siis jouduin käyttämään MangaFox.me-sivustoa ja lukemaan sarjiksen sieltä.

Sarjakuvassa ei ole mikään maailman kauneun tapa piirtää ihmisiä, mutta se että joku osaa piirtää ahdistavan ruudun toisensa perään antaa kyllä tämän Mochizukille anteeksi.


Juoni kertoo pojasta nimeltä Teru, joka on palaamassa kotiinsa Tokioon luokkaretkeltä. Kotimatka etenee leppoisasti junassa matkustaen, mutta juuri ennen kuin juna saapuu tunnelliin,
Teru näkee silmäkulmassaan kuinka taivas muuttuu jotenkin oudonnäköiseksi... Samalla silmänräpäyksellä kuuluu kovaa ryminää ja juna suistuu kiskoilta samalla kun koko tunneli romahtaa sen päälle. Seuraavan kerran kun Teru avaa silmänsä on pilkkopimeää.

Parasta sarjakuvassa oli juuri tämä ahtaanpaikankammoisia kivasti kutkuttava ahdistus sortuneessa junatunnellissa. Kuumuus, ruuan ja veden puute, ajoittaiset maanjäristykset ja luokkatoverien mätänevät ruumiit saavat lukijan kuin lukijan kokemaan ahdistusta. Suurin pelkotila kuitenkin syntyy siitä, että onkalossa ei ole ollenkaan valoa. Ympärillä vallitseva pimeys on uhkaava ja saa mielikuvitusen laukkaamaan.


Vaikka Teru ja kaksi muuta selviytyvätkin tästä junaonnettomuudesta ja pääsevät takaisin maan pinnalle, odottaa heitä paljon kamalampi kohtalo. Millainen? Se selviää kun luet Dragon Headin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...