perjantai 17. tammikuuta 2014

Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga


Mitä saadaan kun yhdistetään H.Rider Haggardin, Jules Vernen, H. G. Wellsin, Robert Loui Stevensonin ja Bram Stokerin klassikko teokset Alan Mooren kieroutuneeseen mieleen ja Kevin O'Neilin tönkköön piirostyyliin? Jotain miltä odottaa huomattavasti enemmän kuin mitä se antaa.

Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga on siis Mooren käsikirjoittama ja O'Neilin piirtämä tarina kirjallisuuden klassikkohahmoista: Allan Quatermainista, Kapteeni Nemosta, Hawley "näkymätönmies" Griffinistä, Tohtori Jekyllistä sekä Wilhelmina "Mina" Murraystä. Tarinaa alettiin julkaisemaan vuonna 1999 ja sen julkaiseminen jatkuu yhä. Sarjakuva on teemaltaan seikkailu ja sen maailma on steampunk-tyylinen. Itse luin porukan ensimmäisen seikkailun ja mielelläni kyllä haluaisin lukea lisää.

Steampunk-juttujen kanssa Kevin O'Neill toimii...
Juoni alkaa 1989 luvun Englannissa siitä, kun salaperäinen nainen Wilhelmina Murray saa toimeksiannon vielä salaperäisemmältä herra Bondilta. Murrayn tulisi kerätä kokoon viisi hieman kyseenalaisessa maineessa olevaa herraa yhteen ja yhdessä hankkia herra Bondin työnantajalle "M":lle salainen aine, jonka avulla voisi rakentaa lentäviä koneita. Valitettavasti aine on tällä hetkellä kiinalaisen Fu Manchun omistuksessa ja jotta se voidaan hankkia M:lle, on yllä mainittujen herrojen käytettävä merkillisiä voimiaan saadakseen se M:lle.

En oikein osaa kertoa tästä sarjakuvasta muuta kuin sen, että se on juoneltaan todella mielenkiintoinen idea. En kuitenkaan tykkää Kevin O'neilin persoonallisesta piirrostyylistä, joka kyllä toimii taustoissa ja laitteissa sun muussa, mutta ihmiset vaan ovat sen näköisiä että en tykkää... laitan tähän loppuun ruudun, missä Kevin O'Neiliin "taidot" tulevat kaikkein parhaiten esiin.

Onko Olive tytön ilmeessä: A) kipua, B) surua, C) katumusta D) Derp?
Kuvat:http://www.comicsrecommended.com/articles/others/league-of-extraordinary-gentlemen-1.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...