torstai 23. tammikuuta 2014

Marvel Zombies


Kun Marvelin suurimmat sankarit kohtaavat the Walking Deadin luojan, on tulos juuri sitä mitä odottaakin: verta, suolenpätkiä ja kökköä dialogia. Jos ei siis arvostella liian rankalla kädellä Kirkmanin tylsää juonta, on sarjakuva oikein viihdyttävä kokonaisuus.

Marvel Zombies on vuonna 2005-2006 ilmestynyt Marvelin julkaisema sarjakuva. Sen ovat luoneet siis käsikirjoittaja Robert Kirkman ja sarjakuvapiirtäjä Sean Phillips. Kansikuvat ovat Arthur Suydamin kätten töitä. Viisi osainen sarja alkaa Ultimate Fantastic Four tarinan spinoffina, jossa Ihmeneloset kohtaavat Zombie-versiot itsestään ja joutuvat taistelemaan heitä vastaan. Magneton avustuksella nelikko onnistuu kuitenkin pakenemaan ja Magneto onnistuu tuhoamaan reitin Ihmenelosten ulottuvuuteen ja sinetöi zombie-sankarit omaan ulottuvuuteensa. Tästä alkaa Marvel Zombies tarinan juoni.

Zombiesankarit ovat tuhonneet koko ihmispopulaation ja etsivät nyt ruokaa ympäri maailman. Magneto on onnistunut välttymään zombie-virukselta ja kohtaakin taistelussa ylivoimaiset mutanttizombiet. Jokaisella sankarilla on edelleen omat voimansa, mutta sattuneesta syystä heidän ruumiinsa mätänevät, eivätkä kestä enää iskuja. Esimerkiksi Wolverinen parantumiskyky ei toimi, mutta Enkeli voi lentää ja Bruce Banner muuttua Hulkiksi. Spoilaan sen verran, että eihän se Magneto pärjää yksinään Avengersien, X-menien ja Thunderboltien jäsenille vaan päätyy heidän ateriakseen.


Ainut asia, mistä en sarjakuvassa pitänyt on se, että herrasväki aka supezombiet puhuvat tässä. En ole vaan  tottunut siihen, että zombiet oikeasti puhuisivat. Muutenkin ärsytti se kuinka Hämähäkkimies vaan valittaa koko ajan sitä kun hän söi vaimonsa ja tätinsä... Well that's what zombies do, so live with it! Phillipsin piirrostyyli myös voittaa the Walking Deadin piirtäjän Charlie Adlardin sata nolla, joten aikamoista silmänruokaa tämä sarjis olikin! Osittain voi myös johtua siitä että tämä on värillinen sarjis kun taas tWD on mustavalkoinen.
Joka tapauksessa tämä  sarja on ihan tutustumisen arvoinen pakkaus, jos olet yhtään kiinostunut zombie-sarjakuvista. Itse ainakin tykkäsin kovasti nähdä vain puolet Avengersesita toiminnassa, kirjaimellisesti....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...