tiistai 13. syyskuuta 2016

Suomi Ensin!

Toivottavasti teistä kukaan ei ole erehtynyt katselemaan youtubessa näitä "Suomi Ensin" tapahtumia, joita on tosiaan striimattu ympäri Suomen maata. Minä tein sen virheen ja kadun syvästi... Sen verran mielenvikaista touhua tuo on... Tiivistettynä kaikki se shaiba mitä sieltä löytyy on: Matuille ja suvakeille kuula kalloon tai vähintään karkotus Siperiaan.

Jännästi tämäkin keskustelu on ollut tapetilla jo useamman vuoden ja edelleenkään asiaan ei ole saatu minkäänlaista tolkkua. Suvakit haukkuu rasisteja rasisteiksi ja rasistit haukkuu suvakkeja suvakeiksi. Itse kuulun siihen kultaiseen keskitiehen, joka ymmärtää molempien kannan, mutta silti minuakin on nimitetty suvakiksi näissä asioissa. Ehkä sisälläni asuu pieni vihervassarisuvakki, vaikka mieleltäni en sitä todellakaan ole.

Miksi siis otin tämän puheeksi? Elokuvien takia tietty! Kaikesta on tehty elokuva, niin myös näistäkin aiheista. Muutaman olen viime aikoina nähnyt ja huomannut, kuinka hienosti ne sivuavat tätä pakolais-maahanmuutto-rasismi asiaa. Elokuvat jännästi opettevat tästä maailmasta todella paljon, vaikka fiktiivisiä olisivatkin. Tässä kuitenkin muutama katsomisen arvoinen raina jota suosittelen etenkin niille maahanmuutto -kriittisille ihmisille (aka rasisteille). Myös puolustajat (aka suvakit) voisivat katsastaa edes nämä läpi, jotta näkevät mihin tämä meidänkin maa tosiaan voi mennä!



Zootopia (2016)

Kyllä! Kuulit aivan oikein. Zootopia käsittelee asiaa melko selkeästi, mutta toisaalta se saattaa hukkua eläinhahmojen ja animaation sekaan. Zootopiassa tulee vaihe, jolloin ihmiset alkavat karsastaa lihaasyöviä eläimiä. Ennen ystävinä ja työkavereina olleet karhut, leijonat ja sudet koetaankin yhtäkkiä uhkana yhteiskunnalle. Mietitäänpä asiaa tänä päivänä: Mitä jos rasismi ja äärioikeisto nostaa päätään Suomessa. Kuvitellaan pahin skenaario, jossa aletaan niin sanotusti "puhdistamaan" näitä pakolaisia ja turvapaikanhakijoita Suomesta. Kun se on tehty, niin kauanko kestää siihen, että myös kaikki muut tummaihoiset ja ulkomaalaisen taustan omaavat ihmiset ajetaan pois? Tällöin ne ihan normaalina työkaverina ja ystävänä olleet tyypit saattaa alkaa vaikuttaa myös pelottavilta. Rasismi valitettavasti tarttuu ja etenkin lapset ja nuoret ottavat helposti mallia vanhemmistaan ja ikätovereistaan.



Hotel Rwanda (2004)

Millaisista oloista nämä ihmiset sitten tulevat? Joukolla tulee nuoria miehiä tulee ja sosiaalietuja hakee tulee ja vie naiset ja tulee hakkaa lapset ja tulee... Nämä siis ihan oikeita perusteluja Suomi Ensin -ihmisiltä. Kukaan vaan ei jaksa/halua yrittää ymmärtää sitä, että millaisita oloista kaverit tänne tulevat. Hotel Rwanda kertoo hyvin siitä. Elokuvassa kuvataan hyvinkin tarkasti millaista on kuulua ns. väärään heimoon Rwandan kaltaisessa maassa. Mikäli et ole siinä paremmassa, hallitsevammassa porukassa niin sinut voidaan tappaa kotisohvallesi. Elokuva näyttää surullisen totuuden maan sisäisistä ongelmista, joista koko muu maailma vaikenee. Samaa tapahtuu Syyriassa ja Irakissa, ylipäätään Lähi-Idässä, mutta se ei riitä Suomi Ensin -ihmisille. Nämä nuoret miehet tahtovat pois maasta, jottei heidän tarvitse valita puolta ja jotta mahdollisesti perheen yhdistämispolitiikalla saataisiin se äiti, vaimo, lapsi, sisko tai muu sellainen myös Suomeen turvaan. Lähettäisitkö sinä itse muka mielummin matkaan jonkun heistä, vai lähtisitkö itse? Joka tapauksessa Suomi Ensin porukan pääasia on, että omat vanhukset ja lapset ensin!



Children of Men (2006)

Mitä siitä sitten seuraa kun yhteiskunta päättää etsiä syntipukin ahdinkoonsa? Suomen tapauksessa tämä voisi olla köyhyys tämä ongelma, mutta Children of Men -elokuvan dystopiassa ongelmana on lapsettomuus. Vuosikymmeneen ihmiskunta ei ole pystynyt lisääntymään ja se on ajanut koko maailman epätoivoseksi (vähemmästäkin). Syyllinen täytyy toki löytää ja sen jälkeen kun homoseksuaalit on lahdattu (V for Vendetta) niin syyllinen saadaan niistä pakolaisista! Tulivat silloin tauteineen ja aiheuttivat hedelmättömyyttä! Rekisteriin ja teuraalle koko porukka! Ihmisen Pojat on todella hyvä ja hätkähdyttävä elokuva siitä, millainen maailma voi joskus tulla olemaan. 

Joskus elokuvat antaa syyn ymmärtää. Vaikka maailma tuntuu pahalta niin kauhukuvat joita elokuvat meille tarjoavat tulevaisuudesta voivat olla paljon pahempia, joskin mahdollisia. Valitettavaa on, että nämä suurimmat pakolaisvastaiset ihmiset ovat sitä vähemmän koulutettua porukkaa, jotka näkevät maailman vain mustavalkoisena. Sankoin joukoin huudetaan sitä omaa mielipidettä, vaikka toinen haluaisi vain keskustella. Enkä yritä nyt puollustella näitä puolestapuhujia, samanlaista toimintaa löytyy sieltäkin päästä. Kaikkein tärkeintä olisi rakentavasti keskustella asiasta ja olla etsimättä syyllisä. Meidän verorahoilla sitä ja meidän verorahoilla tätä. Tälläkin hetkellä hallitus istuu meidän verorahoilla tappelemassa ihan samasta asiasta ilman, että kuunnellaan sitä toista osapuolta.

Vähän painavampaa asiaa tällä kertaa, mutta kun niin psitää vihaksi kun ei edes yritetä ymmärtää toisia vaan pelkästään tapellaan. Koitetaan me bloggaajat ainakin tehdä omalla tavallamme maailmasta vähän parempi paikka! Ei mulla nyt taas muuta... :)

2 kommenttia:

  1. Minä olen sitten kyllä se vihervassarisuvakki. Lähinnä koska pidän asiaa vain yksinkertaisena kysymyksenä: valitsetko vihan vai rakkauden täyttämän maailman?

    En ehkä hyväksy kaikkia Suomen käyttämiä käytäntöjä maahanmuuttajien ja pakolaisten "käsittelyssä" eli kotouttamisessa ja maahanotossa - esim. välillä tuntuu hieman kohtuuttomalta, että maahanmuuttajille maksetaan asunnon vuokra oli se kuinka korkea tahansa, yhteiskunnan toimesta (ja tämä puolestaan ajaa vuokrayritykset nostamaan vuokrien hintoja, koska valtion on pakko antaa maahanmuuttajille vuokrakämpät ja kuitenkaan suomalaiset eivät saa valtiolta vuokriansa maksettua ja tällöin suomalaiset kärsivät vuokra-asuntomarkkinoilla, sillä heillä ei ole varaa niihin vuokriin, mitä vuokrayritykset repivät näin ollen valtiolta).

    Myös koen jokseenkin ongelmallisena tasapainon sen suhteen, kuinka paljon pakolaisia kukin maa YMPÄRI MAAILMAA ottaa pakolaisia vastaan. En itse esimerkiksi tiedä kuinka paljon pakolaisia Japaniin esimerkiksi tulee ja täten Suomeen tulee suhteellisen paljon pakolaisia.

    MUTTA SILTI koen naurettavana ajatuksena, että tänne ei otettaisi jokaista asukasta/pakolaista/maahanmuuttajaa joka suurin piirtein tänne edes haluaa jäädä. Jossain päin maailmaa nähdään OIKEAA HÄTÄÄ ja ne ei liity millään tavalla patriarkaalisessa yhteiskunnassa marinoituneen, valkoihoisen, keski-ikäisen miehen pikkumaisiin ongemiin.

    No niin, nyt minäkin päädyin purkautumaan. Mutta tosissaan, noi leffa on ihan MUST, jos haluaa jonkinlaista kuvaa edes saada maahanmuutosta ja pakolaisvirroista ja rasismista vähän joltain muultakin kantilta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohoo! Ihan kunnon avautuminen! Mietin pitkään, että mitä tähän vastaisin kun tuo parempi puoliskokin sanoi vain "Noihan on ihan noita sun mielipiteitä" - eli samoilla linjoilla taidetaan olla näissä asioissa. :D

      Suomi tekee mielestäni ihan ookoo hyvin töitä tän pakolaiskriisin kanssa niillä resursseilla mitä on annettu. Jotkut ihmiset vaan eivät näe tätä... Loppujen lopuksi se kuka saa meiltä turvapaikan on aika hyvin seulottua toimintaa ja jos maa josta on tullut koetaan trarpeeksi turvalliseksi, silloin hakija palautetaan kotimaahansa.

      Senkin täytyy kertoa jostain, että pikkuhiljaa nämä vastaanottokeskukset mitä viime vuonna tuli kuin sieniä sateella niin on lopetettu tarpeettomina. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...