tiistai 21. helmikuuta 2017

Pienet suuret näyttelijät

Koska tämä oli mielestäni tosi kiva teksti viime vuodelta niin ajattelin jatkaa tänä vuonna. Eli siis viime vuonna listastin joukon näyttelijöitä, jotka olivat syystä tai toisesta saaneet huomioni tuona vuonna elokuvissa tai sarjoissa. Näyttelijöiden ei tarvitse olla uusia naamoja eikä mitenkään hirveän paljon esillä. Pääasia on, että joku hahmo tai jokin näyttelijän taidoissa kolahti toden teolla.

Jamie Bell

Katsoin tuossa vähän aikaa sitten taas elokuvan Billy Elliot. Elokuva on yllättävän koskettava ja edelleenkin ajankohtainen. Kaikki elokuvassa huokuu lahjakasta osaamista eikä vähäisimpänä todellakaan nuori Jamie Bell. Jamie Bell on tuttu minulle monistakin elokuvista kuten King Kong, Jumper, Tintin Seikkailut ja Fantastic Four, mutta se elokuva joka kiinnitti huomioni taas tähän näyttelijään oli yllättäen Nymphomaniac. Jokin siinä kontrastissa minkä Bell tuo esiin Billy Elliotin roolissa tähän masokistiseen herra K:hon oli todella mielenkiintoista. Useimmiten sivuosissa vihtyvä Bell ei välttämättä tule koskaan mitään Oscaria saamaan, mutta ehdokkuuden hyvinkin mikäli sattuu oikea projekti kohdalleen!




Tom Holland

Voin kertoa nyt jo, että tämä kaveri tulee pääsemään pitkälle elämässä näyttelijänä. Hollandin olen nähnyt kahdessa elokuvassa ja molemmissa tyyppi onnistuu niin hyvin, että konkarinäyttelijät rinnalla jäävät vain sieluttomiksi viilipytyiksi! Captain America: Civil War oli tottakai ensi kosketus Hollandin taitoihin sillä enhän olisi ikinä hänestä kuullutkaan jos ei olisi päässyt astumaan seittisankarin saappaisiin. Civil Warissa ihastuin aivan totaalisesti siihen versioon Peter Parkerista jonka Holland persoonallaan loi. Toinen elokuva jonka olen häneltä nähnyt on Kamppailu Merta Vastaan. Elokuva oli todella huono ja nyt jo olen unohtanut kaiken mitä siinä tapahtui, paitsi Tom Hollandin roolisuorituksen. Holland veti todella hyvin nuoren merimiehen roolia ja todellakin Chris Hemsworth jäi kakkoseksi nuorukaiselle.

Meinasin tehdä tästä pidemmäkin listauksen sillä minulla oli pari muutakin näyttelijää tähän laittaa. Heistä kukaan ei vain tuntunut enää jälkikäteen ajateltuna niin mieleenpainuvilta kuin Bell ja Holland mutta voisin tähän ihan vain mainita keitä ajattelin listaan. Eli ehkä vähän niinkuin kunniamaininnat:

Alden Ehrenreich - Hail Caesar!, Lumoava kirous
Phyllis Smith - The OA, Inside Out, Bad Teacher
Andrew Garfield - Hacksaw Ridge, Ole luonani aina

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...