lauantai 4. helmikuuta 2017

Wolverine: Old Man Logan


Viimeinkin sain käsiini tämän sarjakuvan! Tilasin sen kuukausia sitten CDON.cominsta, mutta jostain syystä tuote peruttiin eikä koskaan saapunut minulle. (Todennäköisesti oli maahantuojalta loppu.) Kyllästyin kuitenkin vain rauhassa odottelemaan Logan -elokuvan saapumista ja päätin yrittää uudelleen. Tällä kertaa tein tilauksen suoraan amazon.comista ja sarjis saapuikin vähän reilu viikon päästä tilauksesta! Löysin siis samalla uuden suosikkipaikan tilata sarjiksia!

Logan leffa on se mikä sai minut viimein tarttumaan tähän yhteen modernin Marvel sarjakuva-maailman helmeen. Mark Millar ja Steve McNiven ottavat käsittelyyn vaihtoehtoisen tulevaisuuden, jonka päähenkilönä toimii kaikkien rakastama Wolverine. 50 vuotta ennen sarjakuvan tapahtumia, superpahikset päättivät vihdoin lyödä hynttyyt yhteen ja hankkiutua eroon kaikista supersankareista. Jokaista sankaria kohden kun on toistakymmentä pahista olemassa, oli tämä tavallaan vain ajan kysymys. Pääpiruina suunnitelmalle toimivat tri. Doom, Magneto, Red Skull ja Abomination joiden johdolla suuri osa sankareista lahdattiinkin tuona kohtalokkaana päivään. Ensin kaatuivat Kostajat ja Ihmeneloset sen jälkeen X-menit ja Puolustajat. Ketään ei jätetty henkiin, mutta muutamat onnekkaat onnistuivat vetäytymään piiloihinsa.

Tarina alkaa sitä kuinka Logan joutuu ongelmiin Hulkin jälkeläisten kanssa. Kalifornian alue, jossa Logan majailee on Kuvotuksen kuoltua joutunut Hulkin vallan alle. Vaikka Hulk on hyvis useimmissa sarjakuvissa, on Bannerin kanssa aina suuri vaara joutua kuitenkin alistumaan Hulkin tahtoon. Niin tälläkin kertaa. Hulkin lapset ja lapsen lapset hallitsevat aluetta eivätkä nämä sisäsiittoiset vihreät mutantit kovinkaan paljoa jaksa välittää tavallisista ihmisistä jotka useimmiten ovat parempia ateriana. Logan tosiaan joutuu ongelmiin tämän porukan kanssa ja suojellakseen perhettä, joutuu hän keksimään keinon miten maksaa velkansa jengille. Sattumalta vanha ystävä, Hawkeye pyytää Loganin apua kuljettamaan arvokas lasti toiselle puolelle maata. Elämään katkeroituneet vanhat miehet lähtevät kahdestaan vaaralliselle matkalle halki erämaan, joka joskus tunnettiin nimellä Yhdysvallat.

Sarjis on täynnä viittauksia siitä miteä kullekin sankarille tapahtui tuon mutantti-holokaustin aikana. Thorin vasara lepää tämän kuolin paikalla, josta on tullut pyhää maata niille jotka uskovat sankareiden vielä palaavan. Hank Pymin jättimäinen ruumis makaa keskellä erämaata, Venom vaeltelee kehosta toiseen etsien pysyvää isäntää ja Ultron parka on joutunut luopumaan kaikista yllellisyyksistä jota robotiikan ja internetin aika hänelle soivat. Lähes tulkoon kaikkien keskeisten hahmojen surulliset kohtalot tulevat esiin tavalla tai toisella. En yhtään ihmettele miksi Old Man Logan on yksi Marvelin parhaimmista tarnoista.

Sarjiksessa on juuri sopivasti gorea ja väkivaltaa mikä on olennaista Wolverine sarjakuville. Tyyliltään se on muutenkin hyvin Mark Millarmainen tarina. Millar kun osaa tuoda Wolverinen hahmon juuri oikealla tavalla henkiin. Piirrostyyliltään sarjakuva ei juurikaan eroa Marvelin mainstream tuotannosta, mutta tarinallaan se vakuuttaa. Nähtäväksi jää mitä kaikkia elementtejä Logan elokuvaan on otettu tästä, mutta luulen että vaikutus pysyy tuttuun tapaan melko löyhänä. Old Man Logan on ehdottomasti yksi parhaista Marvel tarinoista. Suosittelen!

2 kommenttia:

  1. Kiitos pitäisi saada äiti ja isä ostamaan luen tämän niille niin ymmärtävät kun luentän isäni on Wolverine fani mutta väittää että old man logan ei ole oikea Marvel sarjis

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...