lauantai 30. joulukuuta 2017

Parhaat tv-sarjat 2017 top 5

Olenko ainoa, jonka mielestä joko leffojen taso on laskenut tai tv-sarjojen noussut? Televisio-sarjat tuntuvat saavan vuosi vuodelta vain enemmän ja enemmän otetta minusta ja siihen on syynsä. Nykykään moni sarja on oikeasti yhtä laadukas niin käsikirjoitukseltaan kuin näyttelijöiltäänkin kuin Oscar-tason elokuvat. Usein sarjaan saadaan jopa mahdutettua parempi ja yllättävämpi juoni kuin vastaavanlaisesta aiheesta kertovaan elokuvaan. Tästä syystä on käsittämätöntä, että monia asioita yritetään edelleen tuoda mielummin elokuviksi kuin sarjoiksi, vaikka niiden markkinat olisivatkin selkeästi television puolella. Tästä esimerkkeinä Dark Tower, Death Note sekä mahdollisesti tulevaisuudessa julkaistava Tolkienin Silmarillion

Tänä vuonna Ruudukon parhaat sarjat on valittu sen perusteella, miten paljon tunteita ja keskustelua kyseinen sarja herätti. Lähes jokainen näistä ovat saaneet minut itkun partaalle, mutta myös ajattelemaan yhteiskuntaamme ja tulevaisuutta. Mukaan mahtuu kasa todella laadukkaita sarjoja, joita voi huoletta katsoa usemminkin kuin kerran! Sarjan ei välttämättä ole ollut pakko ilmestyä vuonna 2017, mutta minun on täytynyt vähintään aloittaa sen katselu kyseisenä vuotena. Tässä tulee Ruudukon suosikit ja suositukset vuodelta 2017! Eikä tämä muuten sisällä spoilereita.


 #5 Please Like Me
Verkko: ABC2 (Australia) -löytyy Netflixistä
Julkaisuvuosi: 2013 - 2015
Lempi hahmo: klisee sanoa, mutta koko hahmokaarti

Ainoa komedia mikä löytyy tältä listalta on australialainen Please Like Me. Sarja kertoo Joshista, nuoresta miehestä joka opettelee elämään avoimesti homoseksuaalina. Joshin huumorintaju on sarkastisen itseironinen ja hahmoa vihaa ja rakastaa samaan aikaan. Sarjassa seikkailevat myös Joshin kämppis, tämän tyttöystävä, Joshin hyvin omalaatuinen perhe sekä pari on-off poikaystävää. Vaikka Please Like Me onkin komedia, löytyy siitä myös sitä realistisuutta ja koskettavuutta, mitä hyvässä draamakomediassa oletetaankin olevan. Ehdoton suositus mikäli haluat vähän kevyempää laatukatsottavaa!



#4 The OA
Verkko: Netflix
Julkaisuvuosi: 2016 -
Lempi hahmo: Elizabeth "Betty" Broderick-Allen,  Steve Winchell

The OA kertoo siitä kuinka Prairie niminen sokea tyttö katoaa seitsemäksi vuodeksi ja ilmestyy yllättäen kaikkien näiden vuosien jälkeen takaisin palautuneella näkökyvyllä ja huikealla tarinalla. The OA on ehkä oudoin sarja minkä olen koskaan katsonut. Ensimmäiset jaksot tempaisevat mukaansa, mutta koko sarjan ajan olet lähes tulkoon yhtä pihalla katsojana kuin sarjan hahmot Prairien tarinasta. Jokaisen jakson jälkeen mietin, että miksi katson edelleenkin tätä roskaa? Sarjan tapahtumissa ei ollut mitään järkeä eikä se myöskään ollut kovin realistinen. Loppujen lopuksi olin vain liian yksinkertainen ymmärtämään juonen monimuotoisuuden. Vasta viimeinen jakso iskee syvälle alitajuntaan ja jotenkin vain koet sisällä jotain todella outoa - juuri sen mitä sarja haluaakin sinun kokevan. Ihan vain siis tuon viimeisen jakson aiheuttaman itkuhysteria-kohtauksen takia tämä sarja pääsee ansaitusti listalle. 



#3 The Handmaid's Tale
Verkko: Hulu - löytyy HBO
Julkaisuvuosi: 2017 -
Lempi hahmo: Janine, Serena Waterford

Millainen on moderni sivistynyt valtio sen jälkeen, kun sisällisota, nälänhätä sekä erilaiset terrorismiryhmittymät ottavat vallan? The Handmaid's Tale kertoo pelottavan realistisesti sen, mitä voi tapahtua periaatteessa milloin vain mille tahansa yhteiskunnalle mikäli sille annetaan puitteet. Handmaid's Tale on selviytymistarina, jossa pääosissa on Elisabeth Mossin näyttelemä Offred.  Tätä jäin odottamaan innolla lisää. Aihe on niin ajankohtainen ja keskuteluaherättävä, että mielestäni jokaisen perussuomalaisen, vihreän sekä uusnatsin ja anarkistin olisi tämä katsottava. Sarjan värimaailma on myös aivan huikea!



#2 Westworld
Verkko: HBO
Julkaisuvuosi: 2016 -
Lempi hahmo: Man in black

Westworldia minulle suositeltiin pitkään, mutta jotenkin vain lykkäsin sen katsomista kuukaudesta toiseen. Sitten kun Game of Thronesin takia meidän talouteen jälleen otettiin HBO niin olihan tuo pakko katsastaa ja voi pojat miten taas minua vietiin! Westworld koukuttaa sen nerokkaalla juonella ja yllättävillä käänteillä. Näyttelijöissäkään ei todellakaan ole mitään vikaa. Myös sarjan musiikki on omiaan luomaan juuri oikean tunnelman oikeisiin kohtauksiin. Rakastan myös ylianalysoida sarjaa ja etenkin sen alkutekstit ovat päässeet todellakin ylianaysointini piiriin! Tämän aion todellakin katsoa uudelleen.







#1 13 Reasons Why
Verkko: Netflix
Julkaisuvuosi: 2017
Lempi hahmo: Tony Padilla, Hannah Baker

Ristiriitaisen vastaanoton saanut 13 Reasons Why on minun suosikkini viime vuodelta. Sarjan tapahtumat ja hahmot pyörivät mielessä vielä useiden kuukausin ajan sen katsomisen jälkeenkin. 13 Reasons Why kuulostaa siltä perinteiseltä hömppäteinisarjalta, jossa itketään sydänsuruja ja pohditaan alkoholin käyttöä. Näin ei kuitenkaan ole. 13 Reasons Why tarttuu kaunistelematta yhteen elämään raadollisimmista puolista, itsemurhaan. Päähenkilö Hannah on täysin tavallinen koulutyttö, joka kuukausia ellei vuosia kestäneen kiusaamisen takia päätyy riistämään oman henkensä. Tuodakseen traagisen tarinan valinnan taustalta, hän nauhoittaa 13 kasettia, joilla kertoo niistä syistä mitkä ajoivat Hannahin tähän epätoivoiseen tekoon. Sarja on todella koskettava ja ainakin minä opin siitä paljon. Asiat eivät aina ole sitä miltä ne näyttävät, etkä voi koskaan tietää kenelle ihan harmiton vitsi tai teko voi olla elämää suurempi asia.

Melkoisen rankkojakin sarja siis mahtui viime vuoteen, mutta tulipa sitä katsottua paljon kevyempiäkin tapauksia.  Kunniamainitoina voisivat olla Riverdale sekä Surkeiden Sattumusten sarja, joissa molemmissa jotain uutta tähän sarjoja jo yli pursuavaan maailmaan. Komedioiden puolelta katsoin Modernin perheen sekä Officen, jotka molemmat aivan loistavia komediasarjoja absurdeine hahmoineen. Taboon katsastin myös, mutta parin jakson jälkeen en enää jaksanut kuunnella Tom Hardyn murinaa. En siis lämmennyt sille ollenkaan. Muita katsottuja sarjoja: Teen Wolf, Runways, Dear White People, Inhumans, Dirk Gently, Santa Clarita Diet sekä varmaan miljoona muuta joita en nyt muista mainita!

Joka tapauksessa hyvää uutta vuotta 2018!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...