sunnuntai 17. maaliskuuta 2019

Captain Marvel

No niin, siinä se nyt on! Marvelin ensimmäinen naissankarilla varustettu elokuva. Toki oli se Elektra -leffa 2000 luvun alussa, mutta ehkä on parempi, ettemme puhu siitä. DC:n ja Warner Brosin onnistuneen Wonder Woman filmatisoinnin jälkeen, päätti myös Disney lähteä kokeilemaan onneaan naissankarin kanssa. Lipputuloissa Captain Marvel varmasti pärjää muillekin Marvel leffoille, mutta tuoko leffa oikesti meille mitään uutta?
Minulla ei sinällään ollut hirveästi etukäteen tietoa Captain Marvelista hahmona tai siitä mitä tämän leffan juoni tulisi pitämään sisällään. En myöskään tarkoituksella halunnut lueskella etukäteen mitään vaan halusin, että elokuva saa mennä ihan omalla painollaan. Siitä kuitenkin olin varma, että tämä on pakko nähdä ennen Endgame -leffaa, että saisi siitä paremman kokonaiskuvan. Tästä lisää lopun spoilerilisemmassa osuudessa.

Fakta on se, ettei Captain Marvel varsinaisesti tuo mitään ihmeellistä uutta tähän puhkikulutettuun genreen. Se on kuitenkin ihan kiva raina ja kyllähän sen parissa viihtyi ihan koko kaksi tuntisen. Brie Larson on oikein hyvä päähahmon rooliin, mutta hahmo on kirjoitettu hieman ärsyttäväksi. Carol Danvers on vähän liian nenäkäs, mikä saa hahmon vaikuttamaan kylmältä jopa silloin kun hän näyttää lämpimiä tunteitaan. Carol myös herää voimiinsa ehkä aavistuksen liian kliseisesti omaan makuun ja niin nopeasti, että se ei tunnu kovin uskottavalta. Ei tosin niin pahasti kuin Doctor Strangen omassa nimikkoelokuvassaan, jossa yhdessä silmänräpäyksessä kirurgi muuttuu planeetan suojelijaksi.
Näyttelijäkaarti on melkoisen nimekäs ja lahjakas. Etenkin Samuel L. Jackson loistaa roolissaan Nick Furynä ja ainakin minulle oli uutta nähdä herrasta (niin hahmosta kuin näyttelijästäkin) tälläinen "pehmeämpi" puoli. Iso plussa myös siitä miten onnistuneesti hänet oli saatu nuorennettua kaksikymmentä vuotta! Myös pahiksen roolissa toimiva Ben Mandelsohn oli oikein mukavaa vaihtelua, Marvelin tusinapahisten surullisen kuuluisaan joukkoon. Jude Law, joka myöskin pahiksen roolissa, jäi ehkä hieman etäiseksi ja ennalta-arvattavaksi, mutta ainakin hahmo jätettiin vielä henkiin, että sille jää tilaa kehittyä ja kasvaa. Sen sijaan Anette Beningin rooli oli aivan typerä ja todella tynkä.

Mitä taas easter eggeihin ja secret endingeihin tulee niin leffan alussa oleva Stan Lee montaasi tuntui juuri oikealta ja olipa leffaan vielä saatu ihan oikea cameokin herralta. Saa nähdä mikä tulee olemaan se viimeinen Lee -leffa kun noita cameoita ilmeisesti on kuvattu valmiiksi vielä muutamaan elokuvaan. Leffasta löytyi myös paljon viittauksia muihin MCU -leffoihin ja olihan mukana myös Ronan (Lee Pace) sekä Korath jotka nähtiin jo aiemmin Guardians -leffasta. Myös ysäri oli todella läsnä tässä leffassa, joten siitä vain bongailemaan pelejä, leluja, musiikkia ja ilmiöitä kultaiselta 90-luvulta.

Valitettavasti Captain Marvel jää vähän tylsäksi kokonaisuudeksi supersankarileffojen ylitarjonnan vuoksi. Se, että minä olen nähnyt niin monta Marvel -leffaa jo, ei ole tämän elokuvan vika, joten sinällään ihan kelpo paketti toimintaa ja sankareita. Valitettavaa on se, ettei tämä juurikaan edes tuonut mitään ihmeellistä Endgame -leffaa ajatellen. Ei siis täysin pakollinen katsottava, mutta jos haluaa saada koko MCU -kokemuksen niin siitä vain teattereihin mars!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...