sunnuntai 18. marraskuuta 2018

Deadpool 2


Pikkuhiljaa alkaa tulla näitä kesällä julkaistuja leffoja eteen, jotka tosiaan skippasin leffateatterissa. Sen suurempaa syytä kai skippaukselle ollut kuin se, että monet blockbuster -leffat viime vuosina ovat olleet isoja pettymyksiä eikä hirveästi ole ollut motivaatiota laittaa rahaa uuteen pettymykseen. Vuokrattiin leffa nyt Youtuben kautta ja ilokseni voin todeta, että ainakaan Deadpool 2 ei pettänyt. Spoilers ahead kun tää kuitenkin on jo niin "vanha" leffa.

Deadpool 2 alkaa siitä kun Wade Wilson alkaa kertomaan meille tarinaa siitä miksi on juuri räjäyttämässä itseään tuusan nuuskaksi. Saamme flashbackin muutaman viikon taakse. Wade aka Deadpool on suorittamassa tavanomaisia palkkasoturi tehtäviään ja nitistämässä pahiksia kun yksi vihulainen pääseekin karkuun. Wade palaa kotiin vaimonsa Vanessan luokse rankan työpäivän jälkeen, mutta kuinka ollakaan on tämä yksi vihulainen seurueineen seurannut Wadea kotiin. Syntyy nujakka jonka seurauksena Vanessaan osuu luoti kuolettavasti ja hän menehtyy. Wade joutuu pohtimaan elämänsä tarkoitusta. Onko ilman rakkautta elämää? Ilmeisesti ei sillä Wade on tosiaan valmis räjäyttämään itsensä, mutta kovasta yrityksestä huolimatta epäonnistuu ja päätyy jälleen X-menien huomaan. 

Leffa ei ehkä ole niin hauska ja väkivaltainen kuin aiempi osa ja monet vitsit tuntuvatkin kierrätetyiltä tai ovat liian vessahuumoria minun makuuni. Tosin vain Deadpool -leffa pääsee näistä rimaa hipoen läpi sillä Ryan Reynoldsin neljännen seinän rikkovat letkautukset usein sanovat sen mitä me katsojina ajattelemme. Leffassa ei oikeastaan kukaan muu näyttelijä pääsekään loistamaan kuin Reynolds, mutta liekö tuolla väliä kun tämä on kuitenkin niin kieli poskella tehty raina. Jopa näyttelijäkonkari Josh Brolin tuntuu olevan aivan eri leffassa kuin Reynolds, mikä toisaalta sopii Cablen hahmoon. Itsellä suurin ongelma kuitenkin tuli Brolinin kanssa siinä, että en pystynyt olla kuulematta Thanosia kaverin repliikeissä.

Deadpool 2 on täynnä mitä ihmeellisimpiä cameoita, joista osa jää kyllä ekalla kerralla huomaamatta. Muun muassa Alan Tudyk, Matt Damon ja Brad Pitt tekevät kaikki hauskan esiintymisen leffassa. Myös X-men Dark Phoenix -leffan näyttelijöillä on pieni cameo kesken kaiken ja onpa leffa myös Hugh Jackmanin Wolverinen viimeinen leffa. Secret endingissä nimittäin käytettiin materiaalia Wolverine Origins elokuvasta - vieläpä aivan hillittömän hauskasti. Tottakai leffasta löytyy myös edesmenneen Stan Leen pienimuotoinen cameo.

Mitä tulevaisuus tuo tullesaan Deadpoolille? En tiedä kuinka monta näitä leffoja pystytään tekemään ennen kuin niiden idea lopahtaa aivan totaalisesti. Tosin pianhan Disney omistaa myös Deadpoolin, joten jonkinlaista uudelleen brändäämistä on pakko tapahtua. Ryan Reynolds on kuitenkin ihan pakollinen rooliin, jos Deadpool aiotaan MCU:hun tuoda. Todennäköisesti hahmo kuitenkin siirretään vain tv-sarjaksi ja vähitellen se kuolee pois. Suurin unelma olisi kuitenkin nähdä Reynolds yhdessä valkokankaalla Tom Hollandin kanssa. 

Elokuva on kaiken kaikkiaan oikein viihdyttävä kokemus, vaikka se tuntuukin lainaavan paljon materiaalia edellisestä Deadpool -leffasta. Monen monta naurun aihetta saa kyllä viittauksilla muihin Marvel -leffoihin, DC -sarjakuviin sekä Reynoldsin omaan uraan. Jos pidit edellisestä osasta, voin vakuuttaa että pidät tästäkin. Edelleenkin mukavaa vaihtelua muihin supersankari -leffoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...