maanantai 19. marraskuuta 2018

Jurassic World: Fallen Kingdom

Kolmas osa on parempi olla se Rise of the Planet of the Jurassic World
Huokaus. Sellainen "Mitä helvettiä ne ajatteli?" -huokaus. Jurassic Park on liioittelematta yksi elokuvahistoriamme mestariteoksista. Erikoistehosteet ovat edelleenkin upeat verrattuna moniin nykypäivänkin elokuviin nähden. John Williamsin musiikki ja ne dinosaurukset! Pelkästään elokuvan ajattelu saa minut onnelliseksi. Harmi, että yksikään jatko-osista ei ole päässyt lähimaillekaan tuon ensimmäisen elokuvan tasoa... ja voi pojat kuinka elokuvantekijät yrittävätkään.

Jurassic World oli pari vuotta sitten pienoinen pettymys. Leffan parissa kyllä viihtyi ja dinosaurukset on aina jotain niin siistiä, mutta eipä leffassa kummoisesti sisältöä ollut. Monet hienot kohtaukset esiteltiin jo trailerissa eikä jäljelle jääneet oikein säväyttäneet. Samaa markkinointi ongelmaa oli myös tämän uusimman leffan Jurassic World: Fallen Kingdomin kanssa. Kun leffan traileri tuli silloin vuosi sitten olin aivan pähkinöissäni. Dinot ja toiminta näyttivät siistimmiltä kuin koskaan aiemmin ja mukana oli oikeasti sitä kauan kaivattua kauhuakin. Jurassic Park tunnari pauhaa ja T-Rex karjuu, mitä muuta voisit enää toivoa, kuin sitä että juoni voisi olla edes jollain tavalla siedettävä! No. Ei ollut.

Oikeesti paras kohtaus leffassa ja senkin näet jo trailerista!
Fallen Kingdomin juonessa ei ole päätä eikä häntää. Jostain syytä kallis teemapuisto olikin rakennettu vulkaaniselle saarelle, joka sattumoisin sattuukin purkautumaan. Oikeasti, iso hattu sille joka onnistui myymään ajatuksen, että rakennetaan tälläinen turistikohde tikittävän aikapommin päälle. Edellisen leffan päähenkilöt korkkarinainen Claire (Bryce Dallas Howard) sekä Star-Lord (Chris Pratt) lähetetään saarelle pelastamaan mahdollisimman monta dinoa täystuholta. Etenkin velociraptor Blue tulisi saada turvaan sillä tämä on lajinsa viimeinen edustaja. Kaikki ei sujukaan yllättäen ongelmitta vaan oikeasti dinoja ei olekaan tarkoitus pelastaa vaan myydä sitten selviytyneet yksilöt huutokaupassa maailman miljardööreille. Ylläri.

Voisin valittaa tähän kaikista tyhmistä yksityiskohdista mitä leffassa oli, mutta ehkäpä käytte mieluummin katsomassa vain CinemaSins -kanavan videon aiheesta. Edes Chris Pratt ei pelasta aina niin kuumalla olemuksellaan tätä leffaa. En edes muista mitä Prattin hahmo edes oikeasti teki elokuvassa? Ei ainakaan ollut ilman paitaa. Se on varma. Viisi tähteä dinosauruksista, kolme pois niistäkin kaiken sen muun takia. Katsokaa vaikka tämä kohtaus niin ymmärrätte mistä puhun. Naiset ja Herrat, I give you the Jurassic World: Fallen Kingdom.

Chris Pratt ja Chris Prattia nuoleva dinosaurus. Me too dinosaurus... me too..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...