maanantai 12. marraskuuta 2018

Deltarune

Aivan ilmoittamatta puun takaa ilmestyi netistä ladattava Undertalen spin-off peli tähän maailmaan. Joskus pari vuotta sitten hehkutinkin Undertalea aivan älyttömästi ja on se edelleenkin yksi parhaimmista peleistä mitä olen koskaan pelannut! Jatkoa on siis todellakin odotettu, joten tämä oli todellakin mieluinen yllätys! Koitan kirjoittaa spoilerivapaasti, sillä jos olet Undertalen pelannut niin on tässä paljon nannaa tutkittavaa sinulle. Mikäli taas et ole Undertalea pelannut niin hopi hopi steamista se lataamaan.

Deltarunen ensimmäinen kappale jatkaa siitä mihin Undertale jäi. Hirviöt ovat päässeet takaisin maan päälle elämään ja kaikki on enemmän kuin täydellistä. Tutut hahmot ovat saaneet itselleen sopivat työpaikat ja asunnot ja yhteiselo muiden hirviöiden kanssa luonnistuu täydellisesti. Tarina alkaa siitä kun päähenkilömme Kris herää ja lähtee kouluun. Muutaman mutkan kautta Kris ja koulukiusaaja Susie löytävät itsensä eriskummallisesta maailmasta nimeltään Dark World.

Perus pelimekaniikka on samanlainen kuin Undertalessa. Saat valita mätkitkö vihollisia turpaan vai yritätkö jutustella niille mukavia. Suurimpana erona on se, että taistelut ovat perinteisemmän RPG:n kaltaisia ja matkasi aikana keräät itsellesi "party membereitä" eli hahmoja jotka taistelevat kanssasi. Toistaiseksi tässä ensimmäisessä kappaleessa ei saanut tiimiin muita kuin Susien ja maagi Ralsein. Susie tykkää käyttää väkivaltaa vihollisten nujertamiseksi kun taas Ralsei on liiankin pasifisti. Pelaajan tehtäväksi jää päättää millaisella asenteella porukka jatkaa kohti tuntematonta.

Deltarunen voi ladata tästä linkistä. Älä pelästy turhaan käyttöehtoja ja niin sanottuja "palomuuri-rikkomuksia" sillä ne ovat vain osa peliä. Itsehän siis paniikissa googlettelin, että minkä viruksen nyt latasin, kunnes tajusin että se on vain se miten tämä peli on rakennettu. Deltarunesta ei valitettavasti voi puhua hirveästi ilman spoilereita. Peli on kuitenkin ihan pakollinen Undertale faneille, vaikkei se välttämättä vielä yhtä mielenkiintoinen olekaan. Loppu on kuitenkin melkoisen mielenkiintoinen ja karvoja nostattava! Eipä mulla nyt tästä vielä muuta, katsotaan miten jatkuu Chapter kakkosessa kunhan se joskus peliin tulee.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...