lauantai 21. maaliskuuta 2020

Beastars


Pitkään aikaan ei ole tullut katsottua mitään animea. Tiedän kokemuksesta, että anime voi olla välillä todellakin laadukasta ja hyvää ajanvietettä. Uuden aloittaminen vain on usein kovin hankalaa kun ei aina tiedä etukäteen, tuleeko pitämään sarjasta. Vähän aikaa minulla oli käytössä veljen Crunchyroll tili, jotta olisi jopa voinut ihan hyvillä mielin koittaa aloittaa uutta... Vaan eipä sieltäkään tullut montaa jaksoa mitään katsottua. Nyt Suomenkin Netflixiin saatiin kuitenkin Beastars. Minullahan ei ollut tuon taivaallista hajua sarjasta ja sen sisällöstä, mutta viimeisen puolen vuoden ajan on minulla ollut jokainen sosiaalisen median syöttö ihan täynnä kyseistä sarjaa! En ikinä keksinyt, mikä on se yhteys miksi minulle tätä tuputetaan, joten päätin antaa sarjalla mahdollisuuden ja katsoa mistä on kyse.
Teemaltaan Beastars on teinidraama murhamysteerillä ja yhteiskuntakritiikillä. Beastars sijoittuu vaihtoehtoiseen maailmaan, jossa ihmisten tilalla on erilaisia eläinhahmoja, vähän kuin Zootopiassa. Sarjan päähenkilönä on harmaasusi Legoshi, joka ihastuu puputyttö Haruun. On täysin tavatonta, että lihansyöjä ja kasvinsyöjä voisivat olla rakastavaisia, joten Legoshi koittaakin piilottaa tunteensa. Tunteiden kieltäminen tosin johtaa siihen, ettei harmaasusi ole enää varma haluaako hän pupua seksuaalisesti vai ihan vain syödäkseen tämän. Lihan syöminen on tabu tässä maailmassa kaikkialla sivistyneessä maailmassa. Sarja perustuu saman nimiseen mangaan, jonka on tehnyt Paru Itagaki



Beastars on ihan mukavaa ajanvietettä ja siinä on jokin tietynlainen charmi. Animaation avulla voi jälleen näyttää niin paljon enemmän hölmöjä tunteita. Ensialkuun taas kesti hetki tottua siihen 2D ja 3D animaatioiden yhdistämiseen, mikä tuntuu olevan suosittua animen parissa tällä hetkellä. Sarja myös onnistuu hyvin tuomaan jokaisen eläimen luontaiset stereotypiat esiin, modernilla twistillä. Se on myös täynnä pintä pikkutuhmaa siellä sun täällä, mikä varmasti vetoaa tietynlaisiin katsojiin.

En nyt tiedä onko tämä vahva suositus kenellekään erityisesti. Ihan hyvä Beastars kuitenkin on. Jos haluaa vähän kevyttä mysteerihömpää tähän karanteenin ajaksi niin siihen tämä on oikein mainio. Kyllä minä ainakin jäin odottamaan kakkoskautta. Ja hei, ei kerta turriksi tee!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...