maanantai 28. maaliskuuta 2016

Justice League: War

 

Jos Batman V Superman: Dawn of Justice jätti sinut vähän kylmäksi niin kannattaa suunnata Netflixiin. Suoratoistopalvelu Netflix on lisännyt jälleen uuden DC -animaatio elokuvan ohjelmistoonsa, tällä kertaa vuonna 2014 julkaistun leffan Justice League: War. Elokuvan juoni perustuu Justice League: Origin tarinoihin, jotka ovat Geoff Johnsin, Jim Leen ja Scott Williamsin tuotantoa vuosilta 2011-12.

Justice League: War kertoo ajasta ennen Justice Leaguen muodostamista, sekä siinä sivussa Cyborgin syntytarinan. Muina sankareina nähdään Batman, Superman, Green Lantern, Flash, Wonder Woman ja Shazam. Pahiksen roolin hoitaa Darkseid, joka havittelee Teräsmiestä joukkoihinsa ja haluaa muuttaa Maan omaksi dystopiseksi valtakunnakseen. Ääninäyttelijöinä hahmoilla on minulle täysin tuntematonta porukkaa, joten jätänpä turhaan mainitsematta. 


Vaikka elokuva on melko lapsellinen ja muistuttaa tusinatuotannolla tehtyjä animaatio tv-sarjoja on siinä silti hetkensä. Hahmot ainakin ovat juuri sellaisia kuin heidän kuuluukin olla ja Flashin ja Green Lanternin tuoma huumori yhdistettynä Batmanin sarkastisiin letkautuksiin tuo elokuvaan ihan  hauskoja hetkiä. Harmittavaa on myös se, että tämä elokuva valitettavasti tuntui aidommalta DC -tarinalta kuin itse Batman V Superman. En väitä että tämä olisi ollut parempi kuin tuo Zack Snyderin luoma kelpo-kuva, mutta ainakin minä sain tästä enemmän irti.

Tämä animaatio leffa  sai minut myös lopullisen vakuuttuneeksi siitä, että Darkseid tosiaan on tulossa noihin tuleviin Justice League -leffoihin. Omega -symbolin näkyminen Dawn of Justicen dystopia kohtauksessa, jossa Batman katsoo aavikoitunutta Maata viittaa Darkseidiin. Samoin samassa kohtauksessa nähtävät lentävät olennot, sekä viittaus siihen että Superman olisi pahis. Toivon mukaan Darkseid kuitenkin onnistutaan tekemään mielenkiintoisemmaksi kaveriksi live-action leffoihin, sillä tässä elokuvassa hahmo jää todella tyngäksi ja mekaaniseksi klisee pahikseksi. 

Ehkä Justice League: War ei ole se kaikkein paras ja mielenkiintoisin animaatio DC:n sankareista, mutta kyllähän tuon katsoi. Jos olet kiinnostunut tulevista Justice League -leffoista tai muuten vaan kiinnostaa tutustua DC:n merkittävimpiin sankareihin niin tämä on ihan hyvä katsastaa läpi. Varmasti monia elementtejä tullaan näkemään tulevaisuudessa DCEU:n maailmassa. Innolla (tai vähän vähäisemmällä sellaisella) jään odottamaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...