torstai 17. maaliskuuta 2016

Star Wars: Darth Vader



Olen tämän jo pari kertaa sanonut, mutta se tosiaan oli onnen potku että Disney osti oikeudet Star Warsiin ja Marvel Comics pääsi tekemään näitä sarjakuvia. Olen nyt hamstrannut itselleni viimeaikoina näitä sarjiksia joten älkää ihmetelkö kun näitä Star Wars -aiheisia arvosteluja tulee niin paljon!

Star Wars: Darth Vader on kirjoittaja Kierron Gillenin sekä piirtäjä Salvador Larrocan luoma sarjakuva joka nimensä mukaan kertoo kenestäpä muustakaan kuin legendaarisesta pahiksesta Darth Vaderista. Värityksen on hoitanut Edgar Delgado ja sarjakuva on ilmestynyt viime vuoden (2015) helmikuussa. Tarina jatkaa siitä mihin elokuvan Episodi IV Uusi toivo jäi. Death Star on tuhottu ja syntipukiksi päätyy Vader itse.

Jos et aiemmin rakastanut Darth Vaderia ja hänen traagista tarinaansa niin näiden sarjakuvien jälkeen rakastat. Vaikka elokuvissa annetaankin olettaa, että Vader on julma pahis joka häikäilemättömästi hankkiutuu eroon esteestä kuin eesteestä niin odotappa kun pääset oikeasti kurkistamaan Vaderin pään sisään. Ei Vader olekaan aivan niin kylmäverinen kuin 7 -vuotiaan jedioppilaat kertovat. Muisto siitä kuinka Vader vahingossa raivon vallassa tappoi oman vaimonsa kalvaa edelleenkin hänen mieltään eikä sitä yhtään auta se, että hänen mestarinsa Darth Sidious vähättelee hänen taitojaan ja osaamisiaan. Vader siis kokee ihan samaa kohtelua tuon suuren sith-lordin taholta kuin minkä takia ylipäätään päätyi jedejä vastaan.



Tarinassa nähdään monia tuttuja hahmoja Star Wars -sagasta sekä esitellään myös pari uutta hahmoa kuten Doctor Aphra ja protokolladroidi 0-0-0 eli "Triple Zero" , joka murhanhimonen versio iki-ihanasta C-3PO droidista. Aphra on siitä mielenkiintoinen hahmo, että vaikka hän työskentelee Vaderin kanssa hän on aivan varma että tämä jossain vaiheessa hankkiutuu eroon hänestä. Vader ei tosin ole sanonut puolesta eikä vastaan tähän asiaan aina kun Aphra siitä kyselee. Aika näyttää kuinka tässä käy, mutta ainakaan häntä ei näy elokuvissa missään.

Pitkin sarjakuvaa tulee yhden ruudun mittaisia flashbäkkejä Episodi III tapahtumiin ja ainakin minä olen ihan kikseissä kaikista viittauksista esiosa trilogiaan. Sarjakuvat ovat kuitenkin ne mitkä sitovat vielä paremiin kaikki osat toisiinsa. Kaiken huipuksi Star Wars: Darth Vader selittää miksi Boba Fett on se, joka haluaa Han Solon sekä miten Vader sai tietää että hänen poikansa onkin elossa.

Turha varmaan edes sanoa millaisille ihmisille tätä suositten, mutta itse ainakin Star Wars -fanina suorastaan ahmin tämän sarjakuvan. Vader on sen verran mielenkiintoinen ja surullinen hahmo, että ainakin minua kiinnostaa kaikki mitä on tapahtunut sinä aikana kun leffat eivät pyöri.. Suosittelen! Löytyy ainakin fantasiapeleistä tämä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...