sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Rendel


 Kun tutkailee Rendel th Movien virallisia nettisivuja niin ei voi muuta kuin ihmetellä kuinka siistiltä koko projekti vaikuttaa! Jos et ole vielä kuullut tai lukenut aiheesta niin tässä pieni tiivistelmä:
Rendel on sarjakuvahahmo, jonka on luonut Jesse Haaja. Rendel elokuvan on määrä saada ensi-iltansa 2016-2017 vuosien aikana. Pääosissa nhädään mm. Matti Onnismaa, Rami Rusinen ja Renne Korppila. Ohjaajana toimii Haaja itse.

Mikä nyt siis tekee koko projektista niin ihmeellisen?  Esninnäkin, se kuinka näyttävän näköinen se on jo nyt tuotantovaiheessa. Laatu on Suomalaiseksi kuvaksi selkeästi sitä korkeampaa tasoa ainakin trailerin perusteella ja toivon, että sama laatu saadaan pidettyä yllä koko elokuvan ajan. Ensimmäisenä mieleen erikoistehosteista tuli mieleen juuri Rare Exports, jossa on mielestäni todella hyvät efektit. 

Koko idea siitä, että suomalaiset tekevät sarjakuvasankari-leffan on tottakai minun mielestäni todella siistiä ja ennen kaikkea rohkeaa. Rendel sattuu muutenkin sopivast tähän maailman aikaan, jolloin antisankarien kulta-aika elokuvissa alkaa (Deadpool, Suicide Squad, Lobo). Ja koska olen niin suomalainen kuin olla ja voi niin en kuitenkaan voi olla peittämättä kyynisyyttäni ja pelkojani projektin epäonnistumisesta.

Vaikka traileri oli todella siisti, niin tälläiselle supersankari-nörtille se oli kiusallisen kliseinen. "In a land of corruption and greed" ovat ensimmäiset sanat, jotka vilahtavat trailerissa ja se sai minut naamapalmuttamaan jo pahasti. Eihän tuo tuollainen maa olekkaan kuin puolet supersankari-maailmoista. Kaiken lisäksi taustalla soi hyvin erehdyttävästi Hans Zimmerin Batman -trilogian musiikilta kuullostava soundtrack. Voi olla, että tämä on taas vaan minun korvieni välissä, mutta ainakin se särähti sinne pahasti. Ymmärrän, että tuollainen musiikki on juuri omiaan tälläiseen elokuvaan, mutta silti...

Joka tapauksessa olen todella kateellinen Haajalle, joka pääsee toteuttamaan sitä unelmaa, joka jokaisella sarjakuvia piirtävällä on ollut ensimmäisestä hahmostaan saakka. Hän pääsee tekemään ihan oikeaa elokuvaa, jossa ihan oikeasti hänen luoma hahmonsa seikkailee! Kuinka siistiä tämä olisikaan omalla kohdallani! 

Iso kiitos myös siitä, että leffassa ei näyttele ne iänikuiset suomalaiset näyttelijät, joihin kaikki ovat varmasti aivan lopen uupuneita! Kun ensi-ilta vihdoin koittaa niin lupaan olla vertaamatta tätä liikaa Hollywoodin supersankarileffoihin ja mennä katsomaan pätkän avoimin mielin!

kuva: screen capture Rendel the Movie viralliselta nettisivulta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...