tiistai 26. heinäkuuta 2016

Miksi kaikki suomalaiset tekevät koirasarjakuvaa?

Googlen kuvahaun muutama ensimmäinen tulos!

Esimerkiksi Deviantartissa pyörineet ovat varmasti huomanneet tämän asian. Mutta miksi kaikki suomalaiset tosiaan piirtävät Hopeanuolta? Kun tarkastelet mitä tahansa galleria sivustoa, josta löytyy suomiyhteisö niin joudut huomaamaan, että lähes kaikilla on galleriassaan koirakuvia, "hopeanuolityylillä" piirrettynä. Silloin kun Hopeanuoli ja Weed ja mitä näitä nyt on olivat pinnalla niin mielestäni oli ihan selkeää, että fanarttia näistä tulee. Mutta miten voi olla että näin vielä kymmenen vuotta myöhemmin monet suomalaiset piirtävät edelleen näitä ylväitä koiria väkivaltaisista tarinoista?

En keksi oikein muuta selitystä kuin että nuoret anime-manga-harrastajat löytävät tämän genren edelleen. On helppo aloittaa japanittaminen eläinhahmoista kun niitä harvemmin pidetään noloina alakouluikäisenä. Koiria, kettuja ja pupujusseja on helppo leikkiä kavereiden kanssa ja dramaattisista juonenkäänteistä joita sarjoissa on saa hyvin ammennettua tapahtumia omiin leikkeihin. Kuten vanhemmallakin iällä, myös lapsena tulee tehtyä fanitaidetta asioista joita rakastaa.

Silloin sata vuotta sitten kun minä olin nuori niin ykkösjuttuja minulle oli Pokémon ja Dragon Ball. Hopeanuoli oli ehkä enemmän tyttöjen suosiossa minkä takia pidin sitä todella typeränä sarjana. Tähänkään päivään mennessä en ole yhtään jaksoa katsonut, mutta sen tiedän että mistään kevyimmästä päästä animea se ei ole. Jää muumit kakkoseksi pelottavuudessa ja etenkin väkivallassa. Se miksi siis aloin tätä pohtimaan on se, että olen ehkä myöhäisherännäinen tähän fanitaide asiaan. Piirsin kyllä pienempänä todella paljon kaikkia Digimon-Pokemon yms hahmoja, mutta sitten omat hahmot ja tarinat veivät voiton. 

Nykyään fanitaide on melkein se mitä teen eniten. Ai miksi? Koska se on se mitä yleisö haluaa. Jos teen hienon teoksen, joka on täysin omista hahmoista tai keksitystä asiasta niin juuri kukaan ei kiinnitä asiaan huomiota, toisin on fanitaiteen laita. Tein tuossa joku aika sitten pienet vektorigrafiikka fanijulisteet lemppari tv-pahiksistani joissa esiintyivät Moriarty Sherlockista, Missy Doctor Whosta sekä Kilgrave Jessica Jonesista. Näistä töistä tuli hetkessä suosituimmat postaukseni ikinä ja Moriarty kuvaa on tykätty ja jaettu nyt yli 1600 kertaa kun taas normaalisti työni saavat juuri ja juuri viisi tykkäystä. Eräs luokkakaverini ja ystäväni tekee myös jatkuvalla syötöllä fanitaidetta ja olen vain kateellisena kuolannut niitä tykkääjien ja seuraajien määrä joita hänellä on! Kun on tehnyt tarpeeksi fanitaidetta niin saa näkyvyyttä myös niille omille töilleen.

Fanitaiteen arvoa ei siis kannata väheksyä. Sitä kautta oppii piirtämään ja mahdollisesti keksii uusia keinoja tehdä piiroksensa paremmin. Kannattaa tutkia miten muut tekevät fanitaidetta ja millaisia töitä yleisö haluaa. Itsekin olen tällä hetkellä suhteellisen suosittu yaoi-piireissä sen takia, että aloin tekemään fanitaidetta! (En ole varma onko tämä kehumisen aihe, mutta kuitenkin!) Neuvon siis kaikkia, jotka haaveilevat hyvistä piirtäjänlahjoista aloittamaan fanitaiteesta. Ihan vaan piirtämään mallista niitä omia suosikkihahmoja!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...