lauantai 30. heinäkuuta 2016

Parhaat alkutekstit Supersankari-leffoissa

Jälleen on tullut aika tehdä tälläinen kiva pikku filleri päivitys jotta vaikutan aktiiviselta bloggajalta! Oletteko koskaan istuneet leffassa ja jo alkuteksteistä huomannut, että nyt tulee olemaan kovaa settiä? Todella hyvät alkutekstit imaisevat jo heti leffan tunnelmaan ja antavat esimakua siitä mitä on luvassa. Toisinaan alkutekstit voivat olla todella hyvät vaikka leffa olisikin itsessään huono ja toisinpäin. Koska kaikista leffoista parhaimpia olisi paljon työläämpi ja haastavampi valita, päätin keskittää energiani tarkastelemaan vain supersankari-leffojen alkutekstejä.  Hitaammille siis vielä huomio, että alkutekstit on siis ne sellaiset, mitkä leffan alussa joskus pyörii, missä tulee nimiä ja muuta ja on musiikkia taustalla. Tässä kuitenkin minun suosikki alkutekstit Supersankari-leffoissa. Arvatkaa kumpi voittaa määrässä ja laadussa Marvel vai DC?


#5 Batman Returns (1992)
Ohjaaja: Tim Burton
Linkki Youtubeen

Burtonin Batmanit on niitä ensimmäisiä hyviä Supersankari-leffoja ja vielä tänäkin päivänä niiden vaikutuksen voi huomata sankari-leffoissa. Danny Elfmanin ikonin musiikki soi koko leffan ajan taustalla, myös alkuteksteissä. Alkuteksteissä seurataan kuinka Oswald Cobblepot aka Pingviini matkustaa pitkin viemäreitä kehdossa. Hyvin Burtonmaiset maisemat kertovat hyvin sen millainen tunnelma elokuvassa tulee olemaan. Kohtaus ei ole mitenkään super-erikoinen tai hieno, mutta ainakin se linkittää hyvin alkukohtauksen koko elokuvaan.


 #4 Guardians of the Galaxy (2014)
Ohjaaja: James Gunn
Linkki Youtubeen

Se joka ei arvannut, että tämä on listalla niin nostaa tasuun pystyyn? Sen verran on tullut hehkutettua tätä leffaa ja sen hauskaa alkuteksti-kohtausta että kukaan ei voinut yllättyä. Sen sijaan voitte yllättyä siitä, että se on sijalla #4, miettikääs sitä! Joka tapauksessa kohtaus on hauska ja se johdattelee hyvin elokuvan tunnelmaan.


 #3 Batman V Superman (2016)
Ohjaaja: Zack Snyder
Linkki Youtubeen

Voitteko uskoa? Yksi kaikkien aikojen suurimmista pettymys elokuvista pääsi tälle listalle! Syy on yksinkertaisesti se, että koko alkutekstikohtaus on lähestulkoon täydellinen. Se kertoo Bruce Waynen origin-tarinan ilman mitään turhaa ylimääräistä. Etukäteen pohdinkin sitä, että millä tavalla leffassa tulee esiin tämä todella kulutettu tarinan pätkä. Kekseliäästi se oli upotettu tähän alkuteksteihin kauniin Hans Zimmerin musiikin soidessa taustalla. Kohtaus oli mielestäni paljon parempi kuin itse elokuva ja tätä katsellessa tuli jopa se tunne, että tämähän taitaa ollakin ihan hyvä elokuva! Vaan toisin sitten kävi...



#2 Watchmen (2009)
Ohjaaja: Zack Snyder
Linkki Youtubeen (koko versiota ei löydy)

Zack Snyderillä on vain yksi hyvä leffa ja se on tämä, Watchmen. Outoa, että Snyder on jopa kaksi kertaa tällä listalla, mutta minkäs teet jos kaveri osaa tehdä alkutekstejä. Anyways, tämä pätkä on se syy miksi halusin koko listan tehdä. Watchmen on todella onnistunut sarjakuva-filmatisointi minkä huomaa jo heti alkukohtauksesta. Erilaisia popkulttuurin ja historian tapahtumia seuraava alkukohtaus on mielenkiintoinen ja täynnä viittauksia DC:n muihin sarjoihin. Taustalla soiva kipale on Bob Dylanin The Times They are Changing.


 #1 Deadpool (2016)
Ohjaaja: Tim Miller
Linkki Youtubeen

Tätä ei voi kukaan kiistää, etteikö kyseessä olisi parhain supersankari alkuteksti-kohtaus. Kauniisti pysäytetty tapahtuma Deadpoolin elämästä, täynnä seksiä ja väkivaltaa, sekä viittauksia moniin asioihin Ryan Reynoldista sekä Deadpoolista hahmona. Kaiken kruunaa vielä härskisti korvatut nimikkeet kaikille elokuvan tekijöille kuten ohjaus: Some Douchebag jne. Jos et mitään muuta noista linkeistä katsonut niin katso ainakin tämä! Sen verran huvittava ja leffaa hyvin kuvaava pätkä. Myös yksi kaikkien aikojen onnistuneimmista sarjakuva filmatisoinneista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...