keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Iron Fist

New Yorkin välikohtauksen jälkeen on jälleen syntynyt uusi Marvel sarja joka kuullu MCU:hun, mutta ei kuulu siihen. Iron Fist on viimeinen hahmo Netflixin the Defenders sarjan sankareihin ja epäsuorasti jatkoa Luke Cage -sarjalle. Iron Fist on saanut osakseen murskakrittikkiä niin kriitikoilta kuin faneilta, mutta onko sarja oikeasti niin huono kuin väiteteään? Tässä minun ajatuksia!

Iron Fist kertoo miljonääri kakarasta Danny Randistä, joka julistettiin kuolleeksi jouduttuaan lento-onnettomuuteen Himalajalla vanhempiensa kanssa. Maailma on surunmurtama menetettyään jälleen yhden miljonääriperheen sarjakuvamaailmassa. Viisitoista vuotta myöhemmin Danny kuitenkin ilmestyy isänsä omistamalle pilvenpiirtäjälle täysissä voimissaan. Käy ilmi, että Danny on treenannut nämä kaikki vuodet random-munkkiluostarissa tullakseen Iron Fistiksi, eli suomalaisittain Rautanyrkiksi. Tarina on melko kliseinen "miljonäärisankari palaa kuolleista" tarina joita olemme nähneet jo Batman Begins, Doctor Strange ja Iron Man elokuvissa sekä Arrow tv-sarjassa. Iron Fistin voimiin kuuluu "rautainen" nyrkki, johon kän kanavoi qi-energiaa lyödäkseen läpi seinien. Danny Randia näyttelee sarjassa Game of Thronesta tuttu Finn Jones.

Ensimmäiset kritiikit sarja sai jo aikanaan Finn Jonesin roolituksesta Iron Fistiksi. Jostain syystä ihmiset olivat pettyneet siihen, että Iron Fistiä ei esitä aasialaistaustainen näyttelijä. Minun tietääkseni Iron Fist ei kuitenkaan ole aasialaistaustainen vaan ihan perus jenkki, joten en aivan ymmärrä miksi taas tälläinen somekohu. Tavallaan ymmärrän sen, että olisihan se ollut hauska jos the Defenderissä olisi sitten ollut tiimissä nainen, musta mies ja aasialainen, mutta ei väkisin vääntämällä ennenkään ole tehty hyvää jälkeä. 

Iron Fist ei sarjana yllä Luke Cagen tai Jessica Jonesin tasolle. Se ei jaksa olla samalla tavalla kiinnostava ja on toisaalta todella ennalta-arvattava. Luke Cage esitteli meille lukuisia todella hyvä pahiksia kun taas Iron Fististä löytyy kaikkein kliseisimmät vihulaiset. Kaiken kaikkiaan Iron Fist tuntuu vain siltä kuin se olisi väkisin väännettty kasaan ennen the Defenders ryhmän lopullista kohtaamista. Iron Fist ei ole niin huono sarja kuin väitetään, ehkä se vain kaatuu siihen että koko tuo Netflixin Marvel -maailma tuntuu olevan kulutettu jo aika pahasti loppuun. Minkäänlaista viittausta ei ole uusimpiin Marvel -leffoihin, pelkästään the Avengers-elokuvan tapahtumista jaksetaan jauhaa. Viittauksia muihin sarjoihinkin on vain muutamalla sanalla, mutta oli mukavaa nähdä sarjassa jälleen Claire Temple sekä Jeri Hogarth. Iron Fist ei ole hahmona niin kiinnostava, että sitä jaksaisi seurata omassa sarjassaan. Harvoin edes näemme hänen käyttävän kykyään ja valitettavasti Jessica Jonesin ja Luke Cagen kyvyt ovat aivan samat kuin Fistillä, joskin paremmat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...