lauantai 11. maaliskuuta 2017

DC -leffat top 10

Välillä minun täytyy muistuttaa itselleni etten ole pelästään Marvel fanipoika vaan sydämestäni löytyy tilaa myös DC:n maailmalle. Elokuvissa Marvel valitettavasti dominoi melkoisen hyvin markkinoita samalla kun DC vasta heräilee niihin mahdollisuuksiin mitä supersankari elokuvat voivat olla. DC-leffojen ongelma on ollut milloin mikäkin; huono käsikirjoitus, CGI-efektit eivät ole olleet ajan tasalla tai hahmo on vain roolitettu niin pieleen kuin olla ja voi. Toisaalta jos miettii asiaa siten että DC:llä on prosentuaalisesti paremmat elokuvat kuin Marvelilla ja onpa pari voittanut Oscareitakin. DC-leffoista on helpompi erotella jyvät akanoista ja järjestys on helppo laatia kun live-action leffojakin on alle kaksikymmentä. Listaan tähän nyt mielestäni parhaimmat DC -leffat ja loppuun voisin myös listata ne kaikkein huonoimmat, koska nehän teitä oikeasti kiinnostaa.

10. Constantine
Vaikka Keanu Reeves ei ole mikään suosikkinäyttelijäni, eikä hän oikein onnistu olemaan usottava Constantinekaan pääsee tämä leffa listalleni. Rakastan Peter Stromaren versiota saatanasta ja muutenkin elokuva onnistuu ihan hyvin tempaisemaan mukaansa.

9. Man of Steel
Henry Cavill on mielestäni tosi hyvä roolistus Teräsmieheksi, Amy Adams Lois Lanena ei niinkään vakuuta. Adams pystyy niin paljon parempaan kuin olemaan aivoton vaimoke supersankarille. Man of Steel on näyttävä ja esittelee ihan hyvin tämän uuden DC-universumin.

8. Batman V Superman
Jouduin vähän syömään sanojani tämän leffan takia, sillä toisella katselukerralla se osoittautuikin ihan hyväksi rainaksi. Ben Affleck on uskottava Batman ja muutenkin leffa toimii ihan viihdyttävänä pakettina muutamaa vammailua lukuunottamatta.

7. Batman
Oikeasti tämä leffa voisi olla top 7 sillä vasta tästä alkaa mielestäni oikeasti tosi hyvät DC -leffat. Burton onnistui tuomaan Batmanin uskottavasti valkokankaalle ja Burtonin tyyli sopii hyvin Batman maaimaan...

6. Batman Returns
...Siltikin pidän enemmän tästä jatko-osasta jossa Danny DeVito tekee hauskan roolisuorituksen Pingviininä. Myös Pfeiffer on erittäin hyvä Selina Kyle.

5. Dark Knight Rises
Dark Knight Rises on Nolanin Batman trilogian "huonoin" osa. Se ei onnistunut saavuttamaan puolillekaan sitä mitä Dark Knight aikanaan teki, syykin on melko selkeä. Mikäli Ledger olisi ollut vielä hengissä, olisi elokuvan juoni ollut varmasti aivan erilainen.

4. V for Vendetta
DC/Vertigon omistuksessa olema V for Vendetta on todella onnistunut sarjakuvafilmatisointi. Natalie Portman ja Hugo Weaving onnistuvat tuomaan valkokankaalle todella uskottavasti hahmonsa eikä leffa ole juonellakaan pilattu! Tästä kun sattuu näkemään pätkänkin telkkarista niin pakkohan se on loppuun katsoa!

3. Watchmen
Watchmen on yksi onnistuneimmista sarjakuva-leffoista ikinä. Se onnistuu sisäistämään sen karun maailman jonka Alan Moore on aikoinaan luonut. Hahmot ovat myös karuja irvikuvia oikeista supersankareista ja jokainen on onnistuttu roolittamaan juuri oikein!

2. Batman Begins
Kukaan ei varmaan arvaa mikä on ykkösenä. Ei varmaan tästäkään tarvitse mitään selitellä... ;)

1. Dark Knight
Se kuka ei arvannut, että Dark Knight on kaikkein paras DC-leffa nostaa viittansa ylös ja poistuu. Dark Knight on kaikin tavoin onnistunut leffa eikä pelkästään Batman-leffana. Se voittti Oscarin parhaasta Miessivuosasta ja ääni editoinnista. Leffalla on myös Imdb käyttäjien arvostelujen mukaan 9,0 mikä nostaa sne #4 parhaimmaksi elokuvaksi sivustolla. Dark Knight on se leffa, jossa kulminoituu kaikki se mitä onnistunut supersankari leffa vaatii!



Tässä vielä nämä loput hirvitykset ja epäonnistuneet kakkelit huonoimmasta vähemmän huonoon:

1. Catwoman (hirveä, hirveä, hirveä)
2. Batman Forever (mitä aktuaalista helvettiä)
3. Superman Returns (omg miten tää voi olla näin huono)
4. Green Lantern (Deadpool)
5. Batman & Robin (Batnipples, mut ihan hyvä takamus Robinilla)
6. Suicide Squad (Oscar-voittaja)

2 kommenttia:

  1. Minä jotenkin rakastuin Henry Cavillin ja Amy Adamsin kemiaan Batman v Supermanissa. Ja kiva, että muutit mielesi koko leffastakin!

    Ja näitä listauksiasi on kyllä superkiva lukea!

    VastaaPoista
  2. Ainiin ja epäselvyyksien välttämiseksi listalla on taas vain kaikki mitkä olen nähnyt :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...