keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Onnea tasa-arvoinen Suomi!

Moonlight (2016)
Tuossa pari päivää sitten otin vaihteeksi sanallisesti yhteen pikkuveljeni kanssa. Maahanmuutto ja pakolais-asiat kirvoittavat mieltä ja meillä nyt on aina ollut tapana riidellä ties mistä syystä. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan minulla kuitenkin särähti oikein kunnolla korvaan tälläinen lause: Jos tietäisit mitä homoille tehdään joissain maissa niin sunkin mielipide muuttuisi. Se ei ollut sanatarkasti noin miten veljeni sen sanoi, mutta joka tapauksessa tuo oli se asia. Vereni kiehahti saman tien ja minun oli pakko iskeä jotenkin takaisin, ehkä liiankin kärkkäästi. Minua tavallaan loukkasi se, että joku kuvittelee etten tiedä mitä joissain Lähi-idän, Aasian, Etelä-Amerikan ja Afrikan maissa tapahtuu. Olen nähnyt niitä videoita, joissa homoiksi epäiltyjä pudotetaan pilvenpiirtäjistä tai hirtetään kaikkien nähtäville. Olen todellakin tietoinen siitä, että kuolmenrangaistus on voimassa homoille lukuisilla alueilla. Sanoin veljelleni, että voidaan katsoa vaikka yhdessä pari videota mikäli kiinnostaa tietää oikeasti. Saatiin onneksi taas jonkinlainen konsensus aikaan asioista ja rauha maahan.

Tänään 1.3 astui voimaan tasa-arvoinen avioliittolaki. Eli nyt samaan sukupuolta olevat parit voivat vihdoin mennä ihan virallisesti naimisiin. Aiemmin rekisteröidyn parisuhteen voi nyt muuttaa molempien puolisoiden ilmoituksella avioliitoksi. Kirkko ei kuitenkaan virallisesti vihi homopareja, mutta jotkut papit etenkin Uudenmaan alueella ovat valmiita vihkimään kirkon kannan vastaisesti. Mielestäni on oikeastaan ihan sama vihkiikö kirkko homopareja. Mikäli se helpottaa uskovaisia, että kirkko kuuluu vain "aidolle avioliitolle" niin ehkä sitten on hyvä olla tunkematta häitä kirkkoon. Suomi on täynnä kauniita seurataloja, kartanoita ja luontoa jossa voi hyvin järjestää kunnolliset häät, papilla tai ilman. 

Varmaan vaikea kuvitella (heh), mutta olen vuosien varrella nähnyt lukuisia Hollywood tason elokuvia seksuaalivähemmistöistä. Useimmiten aihetta käsitellään joko turhankin rankasti tai sitten jotenkin yltiö seksuaalisesti. Tästä syystä tykkäsin muun muassa Moonlightista, jossa asia oli kuitenkin toisarvoinen juonen kannalta. Hyvä esimerkki tälläisestä rankemmasta leffasta on eräs minun all-time-favorite elokuva eli Boys Don't Cry, jossa Hillary Swank tekee uransa parhaimman roolin. Vihaan sitä kun elokuviin tungetaan niitä stereotypisiä "neitihomoja" ja "rekkalesboja" joita molempia kyllä on paljon, mutta enemmistö kuitenkin on ihan tavallisen tallaaja, "heteron näköisiä". Olen aina tykännyt siitä, jos leffoissa on kuvattu homohahmot todella tavallisina, työtätekevinä kansalaisina kuten Brokeback Mountainissa. (Myönnän, että pidän tuosta ällöromanttisesta leffasta.) Muita hyviä leffoja joita suosittelen aiheesta on: The Kids are Alright, Milk, Beginners, Danish Girl, Carol, Imitation Game, Dallas Buyers Club sekä Free Fall. Sekä varmaan sata muuta jotka unohdin tähän nyt listata...

Anyways, olen oikeasti ylpeä kaikista niistä ihmisitä jotka saivat tasa-arvoisen avioliittolain voimaan. Kaikki vapaaehtoiset, aloitteen allekirjoittaneet ja jopa kansanedustajat. Kiitos! Toivotaan, että tästä alkaa suvaitsevaisuuden aikakausi ja pian saadaan muutkin tasa-arvo epäkohdat Suomesta kuntoon.

Brokeback Mountain (2005)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...