keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Parhaat Disney Klassikot

Kun nyt ollaan näiden massiivisten listojen parissa niin voisin vihdoin julkistaa tämänkin. Muutama vuosi sitten kokosin listalle kaikki nähdyt Disney Klassikot ja yritin laittaa ne järjestykseen parhaimmasta huonompaan. Disney-leffoissa listausta sotkee aika paljon se, että se minkä on nähnyt viimeksi tuntuu aina nousevan listalla korkeammalle. Muutenkin hankala arvioida kun näitä leffoja on niin monen tasoista ja silti jokainen on jollain tavalla onnistunut.  Olen päivittämnyt aina uudet tälle listalle sitä mukaa kun olen ne nähnyt. Muutamia klassikoitakin puuttuu näkemättä (etenkin noita 40-luvun), mutta eipä anneta sen haitata, eiköhän ne joskus tule katsottua.

48. Fantasia
47. Fantasia 2000
46. Bolt
45. Dumbo
44. Robin Hood
43. Viidakkokirja
42. Aristokatit
41. Peter Pan
40. Pikku Kanenen
39. Lumikki
38. Tuhkimo
37. Pinocchio
36. Tarzan
35. Prinsessa ja sammakko
34. Notre Damen kellonsoittaja
33. Pocahontas
32. Pieni merenneito
31. Kaunotar ja Kulkuri
30. Bambi
29. Hiidenpata
28. 101 Dalmatialaista
27. Topi ja Tessu
26. Oliver ja Kumppanit
25. Dinosaurus
24. Riemukas Robinsonin perhe
23. Karhuveljeni Koda
22. Zootropolis
21. Nalle Puh
20. Kaksin karkuteillä
19. Leijonakuningas
18. Aladdin
17. Miekka Kivessä
16. Prinsessa Ruusunen
15. Bernard ja Bianca Australiassa
14. Basil hiiri - Mestarietsivä
13. Liisa Ihmemaassa
12. Pelastuspartio Bernard ja Bianca
11. Atlantis - Kadonnut kaupunki
10. Herkules
9. Lehmäjengi
8. Räyhä-Ralf
7. Mulan
6. Kaunotar ja Hirviö
4. Aarreplaneetta
4. Frozen
3. Big Hero 6
2. Keisarin uudet kuviot 
1. Lilo ja Stitch

En ala sillä tavalla perustelemaan nyt valintojani, jos joku tahtoo tietää jotain niin kysykööt. Disney-leffat on kuitenkin niin henkilökohtainen kokemus, että jokaisella tämä järjestys on aivan erilainen. Pidän siitä jos leffassa on hyvää musiikkia ja ei niin kliseisiä hahmoja. Jostain syystä arvotan eläinsadut tuonne vähän alemmas keskiarvoisesti mikä oli ihan hauska huomata! Prinsessa sadut puolestaan jakautuu aika tasaisesti pitkin listaa. Tämäkin lista päätyy tuonne listat sivulle myöhempiä tarkasteluja varten :)

7 kommenttia:

  1. Nonniii, täähän kirvoittaa heti lisäkymyksiä, koska tietenkin näähän on ihan erilaiset kuin omani! xD

    Miksi Fantasiat (uudempaa ihmettelen ehkä enempi) on ihan hännillä?

    Aristokatit ja Tarzan myös aika alhaalla, haluan kuulla perusteluita? x)

    Leijonakuningasta (jonka rankkaisin varmaankin sinne ykkössijalle) ihmettelen myös, vaikka keskimäärin sillä toki hyvä sijainti, mutta whyy?

    Sitten taas minusta on hienoa, että sulla on lähes top10:ssä seuraavat: Atlantis, Räyhä-Ralf, Aarreplaneetta ja Lilo & Stitch! Ne on kaikki niiin mahtavia ja jopa vähän liian aliarvostettuja.

    Bolt, Dumbo, Pikku Kananen, Pinocchio (Eiks me katottu se joskus tällee aikuisena?) ja jopa Lumikin sijoitukset taas käy ihan järkeen mullekin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omg mitä kysymyksiä.. xD
      Fantasiat olen nähnyt joskus kauan aikaa sitten ja jonkun leffanhan pitää olla se "huonoin". Eli voimme ehkä syyttää sitä etten juurikaan muista noista leffoista muuta kuin sen että koin ne tylsinä lapsena.

      Tarzanista en koskaan jotenkin pitänyt. Se Phil Collinsin soundtrackkikin on jotenkin ärsyttävä. Aristokatit taas oli pienempänä jostain syystä kovin luotaantyöntävä eikä edelleenkään jotenkaan nappaa.

      Leijonakuningas ei todellakaan ole huono! Se ehkä tuli ylikulutettua kakarana eikä siitä syystä pääse korkeammalle.

      Ja katsottiin Pinocchio joskus aikuisena sun luona VHS:nä muistaakseni :D Niin kuin sanoin niin nää on jotenkin niin henkilökohtaisia kokemuksia kaikilla :D

      Poista
  2. Jos olisin näitä rankkaava, niin ehkä itsellä olisi Aladdin ykkösenä.

    Hah - mutta tästä tuli mieleen taas monta monta monta leffaa, mitä on ihan unohtanut! Bernard ja Bianca Australiassa! Atlantis! Hiidenpata! Basil Hiiri!

    ...Leijonakuningas on huono.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hakuna matata! Sini saa kohtauksen meidän "leijona vihasta" xD

      Poista
    2. Olen inhonnut Leijonakuningasta suurella palolla jostain viisivuotiaasta lähtien. Vasta myöhemmin elämässäni tajusin, että elokuva nauttii niinkin arvostettua asemaa.

      Minun sydämeni vain särkyi kun Mufasa "tippui" sinne antilooppien sekaan. Ei lasten elokuvaan saa sellaista kohtausta pistää!

      Mutta tässä aiheessa Disney on kyllä pahamaineinen. Lähtien aina sieltä Dumbosta (ei herranjumala se on yksi surullisimpia elokuvia yhä tänä päivänä, mitä olen nähnyt, joten voi vain kuvitella kuinka paljon pikkuminä on sitä katsoessaan aikanaan itkenyt) jopa Frozeniin asti, jota näin aikuisena nähtyäni pidän liian surullisena. Siis oikeesti - lukitaan tyttö yhteen huoneeseen koko lapsuutensa ajaksi!?!?

      Poista
    3. Disney leffat osaa kyllä herättää niitä tunteita niin iloisuudellaan kuin koskettavuudellaan. Myönnän itsekin itkeväni vähintään joka toisessa noista tuolla listalla olevista leffoista!

      Ja ihan hirveitä asioita niissä leffoissa kuvataan jos ihan totta puhutaan :D kuolema on läsnä lähes jokaisessa...

      Poista
    4. Sain slaagin! Mutta onneksi kerkesitte availemaan tätä asiaa jo keskenänne :D Juuri se traagisuus ja tunteiden skaala on se mikä Leijonakuninkaassa vetoaa, pitäähän sen nyt riipaista ja kovaa.

      Dumbot ja Pinocchiot on puolestaan mullekin jotenkin liian masistelevia, kai se on ollut sen aikakauden juttu, sellaista pelolla kasvattamista ?

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...