sunnuntai 24. maaliskuuta 2019

Pokémon TCG: Sun & Moon - Team Up


Moni lukijoista varmaan tietääkin, että keräilen Pokémon kortteja. Viime vuosina olen saanut täydennettyä keskeneräisiä kokoelmiani ja monet suosikkisarjoista, kuten Gym ChallengeHeroes, Base, Neo Genesis ja Fossile ovatkin enää paria kolmea korttia vajaat, ellei jo täydelliset. Olen myös kerännyt lähes kaikki Wizards Promot sekä Southern Island ja Best of Game -minikokoelmat. Eniten keskeneräisenä on E-kortti sarjojen Skyridge, Expedition ja Aquapolis, jotka päätin jättää viimeiseksi keräiltäväksi kokoelmakseni. Nyt kuitenkin kaipuu korttien keräilemiseen on taas nostanut päätään ja päätinkin katsastaa millaisia kortteja nykyään on tarjolla. Ei ehkä olisi kannattunut, sillä nyt kävi näin..
Pokémon TCG: Sun & Moon - Team Up -setti sisältää yli 180 keräilykorttia. Erikoisuutena on upeasti kuvitetut Tag Team kortit, joissa kaksi Pokémonia ovat laittaneet hynttyyt yhteen, luoden voimakkaan kokonaisuuden. Näiden korttien kuva-aiheet ovat hauskat ja muutenkin näyttävän näköiset. Innostuin siis ostamaan muutaman boosterin Poromagiasta ja sitten se olikin menoa. Nyt yhteensä 11 pakettia ostettuna, mutta vasta yksi Tag Team -kortti saatuna... Huokaus ja ei kun Ebaytä kohti tilaamaan loput.

Poromagiasta ihan lyhyesti. En ollut aiemmin heiltä mitään tilannut enkä ole heidän liikkeessään vieraillut. Veljeni kuitenkin on sieltä MTG -kortteja joskus hankkinut, joten uskaltauduin itsekin kokeilemaan. Toimitus oli nopeaa, maksu helppoa suoraan kortilla ja muutenkin oikein miellyttävä kokemus. Sivuston kanssa vähän aikaa tappelin kun mikään ei tuntunut oikein löytyvän loogisesta paikasta, mutta muuten ihan kymppi suoritus. Aion jatkossakin tilata uudet kortit poroilta.

Samanlaisia Tag Team kortteja on luvassa ainakin seuraavassa Unbroken Bonds -setissä ja niistä osa näyttää jopa vielä hienommilta kuin tämän setin kortit! Päädyin siis siihen tulokseen, että otan uudeksi keräilykohteeksi kaikki nuo Tag Team kortit, joita on yhteensä noin tusinan verran erilaisia tällä hetkellä, lukuun ottamatta muutamaa promo -korttia. Itselläni on siis vasta yksi näistä, joten keräiltävää riittää hetkeksi. Ebaystä olen muutaman jo tilannut ja näiden pitäisikin saapua parin viikon sisällä.Voi aikoja, voi rahojani...

sunnuntai 17. maaliskuuta 2019

Love, Death & Robots

Netflixiin lisättiin äskettäin jotain tosi jännää, jota minä ainakin odotin jo ensimmäisestä trailerista lähtien! Love, Death & Robots on lyhytanimaatio antologiasarja, jossa jokainen jakso käsittelee jotain noista nimessä mainituista asioista. Taitavasti animoidut pätkät ovat todellista silmänruokaa ja parasta on, kun sattuu tunnistamaan mikä studio animaation takana on. Lyhäreiden tekijöinä kun on porukkaa niin videopeleistä, animaatioelokuvista kuin erikoistehosteista eri blockbuster-leffoissa. Tässä sarjassa tekijät pääsevät todellakin kokeilemaan rajojaan, eikä isojen studioiden asettamat rajoitukset koske näitä lyhäreitä.

Sarjan taustalla häärii David Fincher sekä Tim Miller, joka on tuttu muun muassa Deadpool -elokuvasta. Kaksikko on siis päätuottajina tällä kaudella ja onpa osan tarinoiden ohjauskin Millerin käsialaa. Sarjan ensimmäinen kausi julkaistiin kokonaisuudessaan kerralla Netflixin valikoimaan ja ainakin minä olin ihan innoissani. Harvemmin oikeasti näkee ihan pelkästään aikuisille suunnattua animaatiota, joka ei olisi animea. Tämä sarja on oikeasti ikärajansa veroinen sillä veri ja suolenpätkät lentää ja tissit ja penikset vilahtelevat useammin kuin Trump sanoo jotain hölmöä. Mietin, että miten tätä voisi parhaiten arvostella kun kysessä on kuitenkin vain kollaasi lyhytanimaatioita, joten ehkä paras että esittelen vain omat suosikkini näistä! Voin nyt jo kertoa, että näitä ei kannata ihmeellisemmin juonen takia katsoa vaan enemmänkin kiinnittää huomiota juuri noihin animaationtyyleihin ja yksityiskohtiin.

The Witness
Pinkman. TV
by Alberto Mielgo

Hahaa! Tunnistin heti, että tämän takana on samoja tyyppejä kuin Into the Spider-Verse -leffassa. Rakastuin jo siinä tähän erikoiseen tyyliin ja rakastin sitä tässäkin. Animaation hienous on siinä, että mitä kauempana objekti on tai mitä enemmän se on liikkeessä, on sen liikkeen suuntaan sellainen kirkkaan värinen vinjetti, joka luo illuusion liikkeestä. Animaatiossa myös objektit ja taustat liikkuvat eri frame ratella, jolloin animaatioon saadaan mielenkiintoinen efekti. Tätä on oikeasti hankala selittää kun itsekin hädin tuskin tunnen termistön, mutta tämä kaikki siis näkyy todella selkeästi tässä tyylissä, jonka suuri fani minusta on tullut. Tarina on melkoisen simppeli takaa-ajo pätkä pienellä twistillä lopussa. Jaksossa ei ole juurikaan dialogia, mutta kuva kertookin enemmän kuin tuhat sanaa.

Good Hunting
by Oliver Thomas, Philip Gelatt & Ken Liu

Tämä on eniten anime, joka sarjasta löytyy. Sen takana on tiimi, joka vastuussa muun muassa Voltron animaatiosarjasta, sekä Overwatchissa hahmo Doomfistin esittely pätkästä. Tarinaltaan tämä on ehkä selkein kaikista pätkistä. Maailma on hyvin ghiblimäinen teemoiltaan ja tunnelmaltaan. Vanhaa kunnon steampunkkia modernilla twistillä ja upealla animaatiolla. Mielenkiintoisena yksitysikohtana pidin tuota tapaa piirtää hahmojen nenät. Niissä oli tuollainen jännä kaari luomassa kolmiuloitteisuutta. Tarinaltaan tämä on ehkä selkein kaikista ja eteneekin selkeän lineearisesti.

Shape-Shifters
by Gabriele Pennacchioli, Philip Gelatt & Marko Kloos

Love, Death & Robots -sarjassa oli usempi kuin yksi animaatio tältä samalta studiolta ja voi pojat kuinka realistista voi animaatio olla! On käsittämätöntä kun ei enää osaa edes sanoa mikä on animaatiota ja mikä oikeaa kuvaa. Blur Studio vastaakin monien pelien, toimintaleffojen  ja supersankari-leffojen erikoistehosteista. Oma suosikkini studiolta oli tämä Shape-Shifters, vaikkei muut olleetkaan kaukana tästä.Pidin erityisesti siitä miten kankaiden, aseiden ja luonnon tekstuurit oli tehty sekä siitä itse muuntautumisesta ihmisestä sudeksi. Se, että tarinan pääosissa oli komea mies armeijanharmaissa ei vaikuttanut valintaani, tai ainakaan en myönnä sitä.

Zima Blue
Passion Animation Studios
by Robert Valley, Philip Gelatt & Alastair Reynolds

Tässä oli jotain outoa minuun vetoavaa. Kai se vaan oli se, että se oli niin taiteellinen ja kertoi taiteesta. Pääosissa oli myös yksi minun suosikki värisävyistäni, jolle kivasti sain nyt nimen "Zima blue". Pätkässä oli myös aivan uniikki animointityyli, josta vastasi Passion Animation Studios. Studio tunnetaan muun muassa Gorillazin musiikkivideoista, uudesta 101 dalmatialaista animaatiosarjasta sekä League of Legends -trailereista.

Kuten ehkä huomasit niin linkkasin tuohon kunkin animaatiostudion virallisen nettisivun. Koitin myös vältellä sitä, että valitsisin liian samanlaiset animaatiot tähän esittelyyn, mutta siihen ei onneksi tullut tarvetta. Sen verran erilaisia ovat kaikki sarjan jaksot, ainoastaan nuo Blur Studion pätkät ovat samankaltaisia tyyliltään, vaikka tarinat eroavatkin huimasti. Sarjan parissa viihtyy, mutta sitä ei ehkä kannata katsoa kerralla kokonaan. Parasta on jos pääsee vähän keskustelemaan jokaisen animaation jälkeen sen teemoista, piiloviestistä sekä taiteellisesta toteutuksesta. Insinööriaivoille tämä taidepäläjäys ei toimi, näin totesin siis paremman puoliskoni kanssa jo kolmannen jakson kohdalla. Tykkäsin ja suosittelen kaikille täysi-ikäisille animaation ystäville!


Captain Marvel

No niin, siinä se nyt on! Marvelin ensimmäinen naissankarilla varustettu elokuva. Toki oli se Elektra -leffa 2000 luvun alussa, mutta ehkä on parempi, ettemme puhu siitä. DC:n ja Warner Brosin onnistuneen Wonder Woman filmatisoinnin jälkeen, päätti myös Disney lähteä kokeilemaan onneaan naissankarin kanssa. Lipputuloissa Captain Marvel varmasti pärjää muillekin Marvel leffoille, mutta tuoko leffa oikesti meille mitään uutta?
Minulla ei sinällään ollut hirveästi etukäteen tietoa Captain Marvelista hahmona tai siitä mitä tämän leffan juoni tulisi pitämään sisällään. En myöskään tarkoituksella halunnut lueskella etukäteen mitään vaan halusin, että elokuva saa mennä ihan omalla painollaan. Siitä kuitenkin olin varma, että tämä on pakko nähdä ennen Endgame -leffaa, että saisi siitä paremman kokonaiskuvan. Tästä lisää lopun spoilerilisemmassa osuudessa.

Fakta on se, ettei Captain Marvel varsinaisesti tuo mitään ihmeellistä uutta tähän puhkikulutettuun genreen. Se on kuitenkin ihan kiva raina ja kyllähän sen parissa viihtyi ihan koko kaksi tuntisen. Brie Larson on oikein hyvä päähahmon rooliin, mutta hahmo on kirjoitettu hieman ärsyttäväksi. Carol Danvers on vähän liian nenäkäs, mikä saa hahmon vaikuttamaan kylmältä jopa silloin kun hän näyttää lämpimiä tunteitaan. Carol myös herää voimiinsa ehkä aavistuksen liian kliseisesti omaan makuun ja niin nopeasti, että se ei tunnu kovin uskottavalta. Ei tosin niin pahasti kuin Doctor Strangen omassa nimikkoelokuvassaan, jossa yhdessä silmänräpäyksessä kirurgi muuttuu planeetan suojelijaksi.
Näyttelijäkaarti on melkoisen nimekäs ja lahjakas. Etenkin Samuel L. Jackson loistaa roolissaan Nick Furynä ja ainakin minulle oli uutta nähdä herrasta (niin hahmosta kuin näyttelijästäkin) tälläinen "pehmeämpi" puoli. Iso plussa myös siitä miten onnistuneesti hänet oli saatu nuorennettua kaksikymmentä vuotta! Myös pahiksen roolissa toimiva Ben Mandelsohn oli oikein mukavaa vaihtelua, Marvelin tusinapahisten surullisen kuuluisaan joukkoon. Jude Law, joka myöskin pahiksen roolissa, jäi ehkä hieman etäiseksi ja ennalta-arvattavaksi, mutta ainakin hahmo jätettiin vielä henkiin, että sille jää tilaa kehittyä ja kasvaa. Sen sijaan Anette Beningin rooli oli aivan typerä ja todella tynkä.

Mitä taas easter eggeihin ja secret endingeihin tulee niin leffan alussa oleva Stan Lee montaasi tuntui juuri oikealta ja olipa leffaan vielä saatu ihan oikea cameokin herralta. Saa nähdä mikä tulee olemaan se viimeinen Lee -leffa kun noita cameoita ilmeisesti on kuvattu valmiiksi vielä muutamaan elokuvaan. Leffasta löytyi myös paljon viittauksia muihin MCU -leffoihin ja olihan mukana myös Ronan (Lee Pace) sekä Korath jotka nähtiin jo aiemmin Guardians -leffasta. Myös ysäri oli todella läsnä tässä leffassa, joten siitä vain bongailemaan pelejä, leluja, musiikkia ja ilmiöitä kultaiselta 90-luvulta.

Valitettavasti Captain Marvel jää vähän tylsäksi kokonaisuudeksi supersankarileffojen ylitarjonnan vuoksi. Se, että minä olen nähnyt niin monta Marvel -leffaa jo, ei ole tämän elokuvan vika, joten sinällään ihan kelpo paketti toimintaa ja sankareita. Valitettavaa on se, ettei tämä juurikaan edes tuonut mitään ihmeellistä Endgame -leffaa ajatellen. Ei siis täysin pakollinen katsottava, mutta jos haluaa saada koko MCU -kokemuksen niin siitä vain teattereihin mars!

perjantai 8. maaliskuuta 2019

Bohemian Rhapsody

Enpä ennättänyt ennen Oscareita käydä tätä katsomassa. Kyseessä oli ehkä enemmän oma laiskuus sekä helmikuussa jyllännyt flunssa-aalto, joka sai minut otteeseensa, kahdesti. Gaalan jälkeen ja etenkin Rami Malekin ansaitun voiton jälkeen tuli minulle aivan pakottava tarve päästä katsomaan leffa.
Queen fanina olen todella uusi. Olen löytänyt bändin musiikin hienouden vasta tässä viimeisen muutaman vuoden aikana. Voisin jopa väittää, että Suicide Squadin trailerilla oli jotain osaa ja arpaa tähän minun Queen-heräämiseeni. En siis voi väittää olevani mikään superfani, mutta kyllä minulla on viikoittain ollut Queenin musiikkia omilla Spotify soittolistoilla.

Bohemian Rhapsody elokuvana on ihan okei raina. Se kulkee eteenpäin hyvin nopeatempoisesti, välillä jopa niin nopeasti, että katsoja unohtaa täysin sen kuinka monta vuotta minkäkin aikahypyn välillä on. Elokuvaa varjostaa myös ohjaaja Bryan Singerin ahdistelusyytökset sekä selkeä faktojen vääristely. Leffassa oli nimittäin lukuisia tarkoituksellisesti tehtyä asiavirheitä Queenistä ja sen keulahahmosta Freddie Mercurista. Iso osa näistä on tehty vain sen takia, että elokuva saadaan kulkemaan helpommin ja dramaattisemmin eteenpäin. Muutama mainitakseni, leffassa monien biisien julkaisuvuosi oli aivan väärä. Mercury ei myöskään missään vaiheessa jättänyt bändiä siten, että se olisi hajonnut. Mercury sai myös tietää hiv-positiivisuudestaan reilusti Live Aid -konsertin jälkeen, eikä hän puhunut juurikaan sairaudestaan edes bändikavereilleen ennen Mercurin aivan viimeisiä hetkiä. Ainakin minua sapettaa tälläiset tahalliset virheet, vaikka niiden avulla leffasta tulikin selkeämpi kokonaisuus selkeällä juonenkaarella.
Pääpiirteittäin elokuva kertoo kuitenkin hyvin tarinan yhdestä aikamme suurimmista ja mielenkiintoisimmista bändeistä. Vaikka elokuvassa Mercury onkin isossa osassa, annetaan siinä kuitenkin tilaa kertoa myös Queenin tarina. Tutut klassikkobiisit ja niiden tekeminen ovat keskeisessä osassa juonen kuljettamista ja etenkin Bohemian Rhapsody biisin valmistumista olisi voinut katsella vähän pidempäänkin. Leffa huipentuu huikeaan Live Aid -konsertin uudelleen filmatisointiin. Kohtaus on niin intensiivinen ja Rami Malek niin uskottava Mercury, että katsoja ihan unohtaa ettei ole oikeasti paikan päällä. Ainakin minulle kävi näin.

Viimeinen kohtaus sai minut myös pitkästä aikaa itkemään. Nielin kyyneleitä jo siinä vaiheessa kun Malek Mercury saapuu lavalle bändinsä kanssa suurien suosionosoitusten kera. Siitä se alamäki sitten alkoikin. Purskahdin ihan lohduttomaan itkuun ja kuivailin kyyneleitä koko "konsertin" ajan. Leffateatterista poistuin juosten, jotta pääsin puhaltelemaan suurimmat tunteet ulos muiden katseiden alta piilossa. Leffan jälkeen onkin tullut päivittäin kuunneltua Queen biisejä, jopa niin pitkälle, että ne pyörivät mielessä vielä nukkuessakin. Bohemian Rhapsody on ehdoton katsottava kaikille Queen faneille sekä teille, jotka rakastatte elämänkertaleffoja ja hei, aika harva niin sanottu tavallinen leffa saa hehkutusta tässä nörttiblogissa!

keskiviikko 6. maaliskuuta 2019

Spider-Man - ihan noin yleisesti

Spider-Manillä menee kovempaa kuin koskaan. Hahmo on liioittelematta yksi tunnetuimmista ja suosituimmista supersankareista. Peter Parkerin tarinan tuntee kaikki ja väittäisin, että lähes jokaisesta lapsia sisältävästä taloudesta on ainakin joskus löytynyt jonkinlainen Spider-Man oheistuote tai on joku Spider-Man leffa tai animaatiosarja katsottuna. Pelkästään jo viime vuonna ilmestyi kolme elokuvaa, jotka jollain tapaa liittyvät Hämähäkkimieheen. Infinity Warissa Tom Hollandin loistava hämis pääsi taas näyttämään kyntensä, kun taas uudessa animaatiossa Into the Spider-Verse saimme ihastella aivan uudenlaista näkökulmaa seittisankariin. Myös yksi Spider-Manin tunnetuimmista vihollisista, Venom, sai oman elokuvansa Tom Hardyn tähdittämänä. Kaiken tämän lisäksi Sony julkaisi aivan uuden avoimen maailman Spider-Man pelin samana vuonna. Mutta mikä tekee tästä Stan Leen ja Steve Ditkon luomasta sankarista niin ihmeellisen, että miljoonat ihmiset rakastavat sitä?

Spider-Man on siis yllämainittujen herrojen luoma hahmo vuodelta 1962. Hahmo luotiin Leen ideasta tuoda teineille helposti lähestyttävä sankari ja loppu onkin historiaa. Hahmon suosio perustuukin sen samaistuttavuuteen. Peter Parker on aivan tavallinen teini, joka joutuu sankaruuden ohella hoitamaan myös koulun, vuokran, ihmissuhteet sekä työn ja useimmiten hän epäonnistuukin tasapainottelemaan tämän kaiken kanssa. Jokainen meistä on joskus Peter Parker. Hämähäkkimies on myös ystävällinen ja oikeudenmukainen, mutta myös erehtyväinen. Hän ei ole täydellinen eikä sitä koskaan väitäkkään. Hämähäkkimies pitää huolen ystävistään ja onkin todella hyvä roolimalli kaikille lapsille ja nuorille, miksei aikuisillekin.

Itselleni Spider-Man on aina ollut tietyllä tapaa rakas supersankari. Junnuna tuli katsottua sitä animaatiosarjaa sekä pelattua pleikkari ykkösellä aivan mahtavaa Spider-Man -peliä. Vaikka Batman onkin aina ollut se oma ykkössuosikki niin on Peter Parker ollut aina helpommin lähestyttävä ja paremmin onkin itsensä osannut kuvitella Peterin rooliin kuin Brucen. Spider-Man on myös paininut sellaisten asioiden kanssa, joiden kanssa moni nuori ja etenkin lgbtq -nuori painii. Kuka minä olen ja keille voin kertoa kuka oikeasti olen? Kaikista vastoinkäymisistä huolimatta Spidey onnistuu aina pitämään itsensä positiivisena ja löytämään kaikesta ja kaikista jotain hyvää.

Viime vuonna Spider-Man koki myös suuren menetyksen Stan Leen poismenon vuoksi. Legendan pois menosta uutisoitiin jokaisessa valtamediassa ja monet julkisuuden henkilötkin twiittasivat osanottonsa, mutta kuinka moni voi väittää kuulleensa, että myös Steve Ditko kuoli viime vuonna? Ditko nukkui pois viime kesäkussa ilman sen suurempaa mediamyllytystä. Itse luin aiheesta seuraavana päivänä yhden otsikon Comicbook Resources -sivustolta, mutten mistään muualta. Lee oli joka tapauksessa brändin kasvot, mutta Ditkon työtä Hämähäkkimiehen eteen ei voi todellakaan jättää huomiotta.

Tein tämän yleisen Spider-Man pläjäyksen, kun en ikinä saanut aikaiseksi kirjoittaa Spider-Man into the Spider-verse -leffasta tai Spider-Man pelistä, jotka siis molemmat aivan huikeita kokemuksia! Tähän voisinkin loppuun lisätä pika-arviot molemmista sekä Venomista.

Spider-Man into the Spider-verse
Olen niin onnellinen, että tämä leffa voitti parhaan Animaation Oscarin! Spider-versen animointi oli todella kaunista graafista herkkua, jota rakastin jo ihan trailerista ja promokuvista lähtien. Juoneltaan leffa ei ole mikään maailman ihmeellisin, mutta Miles hahmona ja tämän kasvutarina on todella mielenkiintoinen. Mukana leffassa on todella paljon nannaa Spider-Man faneille sekä yksi parhaimmista Marvel -leffa kohtauksista!

Spider-Man PS4
Monet tätä kehuivat ja olihan se minullakin yksi syistä lisää ostaa Pleikkari 4. Kyseinen peli on lähes täydellinen tapa toteuttaa Spider-Man peli. Vapaasti liikuttava Manhattan on vakiuttava ja koko pelin ajan huomaa lisää pieniä yksityiskohtia isosta omenasta. Peli oli myös vaikeusasteeltaan sopiva meille, jotka pitävät enemmän tarinankerronnasta kuin mäiskeestä. Hardcore pelaajille löytyy myös vaikeampi taso valittavaksi. Oli todella mukava peli ja tietyllä tapaa Arkham -pelisarjojen hengessä.

Venom
Joo, ei tätä kyllä vakavalla naamalla voi suositella kenellekään. Parasta oli Venom hahmona ja tämän suhde Tom Hardyn Eddie Brockiin. Muuten todella ohut teos, joka kärsi niin käsikirjoituksen huonoudesta kuin huonosta kuvauksesta ja leikkauksesta. Loistavat näyttelijät Ahmed, Williams ja Hardy ovat kuin varjo oikeasta potentiaalistaan. Ei jatkoon.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...