maanantai 3. huhtikuuta 2017

Quentin Tarantino

Katsoin viikonlopun aikana ne pari puuttuvaa Tarantino -leffaa, jotta voin vihdoinkin koota tälläisen kivan listan niistä kahdeksasta. Quentin Tarantino on aikamme eriskummallisimpia ja mielenkiintoisimipia ohjaajia. Tarantinon elokuvan tunnistaa helposti sen pitkistä, huvittavan pitkistä dialogeista sekä väkivaltaisista kohtauksista. Verta ei paljoa säästellä ja usein elokuvan päähenkilökään ei selviä leffasta hengissä. Tarkimmat fanit tietenkin löytävät elokuvista paljon enemmänkin Tarantinolle ominaisia piirteitä, kuten ainaiset jalkafetissikohtaukset, Tarantinon oma cameo sekä takakontti -perspektiivi. Elokuvat on myös todella helppo laittaa järjestykseen, sillä niitä voi verrata keskenään todella hyvin. Itse väitin vielä pari vuotta takaperin kivenkovaa, että vihaan Tarantinon elokuvia. Vasta myöhemmin minulle selvisi, että olin nähnyt rainoista vain puolet ja niistä kaikista, mitkä olin nähnyt, tykkäsin. En edelleenkään myönnä olevani mikään Tarantino fani, mutta hänen leffoissaan on jotain todella viihdyttävää. Onpa tämän listan ykkönen jopa minun all-time-favorite-listalla. Tässä tulee (kuvitelkaa tähän Pulp Fictionista tuttu kipale soimaan (tai oikeastaan avatkaa se youtubeen..)) Tarantinon elokvuat parhaimmuus järjestyksessä!

#8 Jackie Brown (1997)
Jackie Brown on ainoa, jota en ole jaksanut katsoa loppuun asti. Vähän yli puolen välin jälkeen jouduin kelaamaan kun meinasin oikeasti nukahtaa. Tarantinon leffoille ominaista on se, että ne ovat ihan saakelin pitkiä. Myöskään juoni tai näyttelijät eivät vakuuttaneet Jackie Brownissa. Leffa on myös kaikkein erilaisin Tarantinon muihin verrattuna. En tykännyt.

#7 Grindhouse: Deathproof (2007)
Vaikka elokuva on huono kuin teinikauhukomediat, on tässä jotain tavallaan nerokasta. Koko tuo Grindhouse sarja on todella outo ja ehdottomasti paras niistä on tämä Tarantinon leffa. Kurt Russel vetää hyvän ja muistettavan roolin tässä väkivaltaisessa komedia kuvassa.


#6 Django Unchained
Djangon olen käynyt katsomassa jopa ihan leffateatterissa asti. Myös tämä leffa kaatuu minulla aika paljon siihen, että se on niin turkasen pitkä. Elokuvassa tulee monta "loppua" mihin leffa olisi voinut päättyä, mutta se jatkuu ja jatkuu vaan. Näyttelijät ovat ne, jotka pelastavat todella paljon tätä leffaa. DiCaprio, Waltz ja Foxx vetävät kaikki ihan hyvän roolin.

#5 Reservoir Dogs (1992)
Viimeisin näkemäni Tarantino leffa on Reservoir Dogs. Katsoin siis tämän ja Jackie Brownin nyt viikonloppuna ja jostain syystä Reservoir Dogs kolahti. Leffaa on parodioitu niin paljon, että monet kohtaukset olivat jo ennestään tuttuja. Leffa on todellinen äijäelokuva, jossa ei niin hirveästi edes tapahdu juonellisesti, mutta Tarantinolle tuttu sekalainen aikajärjestys tekee leffasta mielenkiintoisen.


#4 Hateful Eight (2015)
Olin kahden vaiheilla, että kumpi on parempi Reservoir Dogs vai tämä. Päädyin kuitenkin Hateful Eightiin Ennio Morriconen musiikin takia ja ihan vain koska Hateful Eight on visuaalisesti nätinpää katsottavaa. Hahmot ovat myös hyvin persoonallisia ja Channing Tatumin yllätyscameo kruunaa kaiken.


#3 Kill Bill (2003-2004)
En erottele näitä kahta osaa toisistaan, sillä se on vain jotenkin todella väärin tehty. Kill Bill on todella viihdyttävä ja vaatii sen, että molemmat osat katsotaan peräkkäin. Kill Bill on ehkä kaikkein eniten yliampuva Tarantinon leffoista ja vieläpä hyvällä tavalla. Leffassa on myös hyvä juoni ja todella kauniita kohtauksia.


#2 Pulp Fiction (1994)
Tanssi mun kanssa, tanssi niin kuin Pulp Fictionissa. Toinen erittäin paljon parodioitu Tarantino-leffa, joka osui ja upposi myös. Hahmojen kemiat toimivat todella hyvin ja musta huumori toimii kyytipoikana tälle eriskummalliselle tarinalle. Travoltakaan ei ole niin ärsyttävä kuin yleensä.


#1 Kunniattomat Paskiaiset (2009)
Tässä vaihtoehtoisessa toisen maailmansodan aikaisessa rainassa ei paljoa natseja säästellä. Pahiksena toimii Christoph Waltz, joka vetää uransa parhaimman roolin ja on varmasti yksi elokuvahistorian onnistuneimmista vihulaisista. Kunniattomissa Paskiaisissa huumori on jotain aivan omaa luokkaansa ja vetoaa täysin minun kaltaisiin vajakkeihin. Tämän leffan parissa viihtyy todellakin ihan loppuun asti.

Mitä mieltä te olette, mikä on paras Tarantino leffa ja onko listassani mitään totuudenperää? :)

2 kommenttia:

  1. Noh, eri lailla menisi tietenkin taas xD

    Oon havainnut itselleni näissä sellaisen kaavan, että jos ei ole samaistuttavaa ("hyvismäistä") selkeää hahmoa, niin plääh, en tykästy.

    Selkeät ykkössuosikit on Kill Billit ja Django. Kolmanneksi Pulp fiction, mutta alkaa olla ongelmia senkin kanssa nykyään. Jackie Brown saattaisi olla neljäs.

    Sun ykkösestä en taas yhtään pitänyt. Ajattelin kyllä, että pitäisi kokeilla joskus vielä uusiksi erilaisin odotuksin :D

    Reservoir dogsin uskoisin aidosti avaavan itseään paremmin, kun sen katsoisi näin aikuisena. Ison osan silloin saatavilla olevista olen katsonut teininä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarantinon leffat on oikeesti just siitä hauskoja, että ne jakaa hyvin mielipiteitä :D Toiset sanoo, että Jackie Brown on paras ja toiset taas että Pulp Fiction. Siksi onkin aina mielenkiintoista nähdä mitä muut on mieltä! :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...