tiistai 5. tammikuuta 2016

Joulu on selätetty, Oscarit on ovella

Nyt kun vuosi on vaihtunut ja kaikki viime vuoden leffat saaneet ensi-iltansa (Ei tosin vielä meillä Suomessa..) niin voi alkaa taas kiivas keskustelu siitä kuka kaappaa minkäkin oscar-pystin. 
 Ehdokkaat julkistetaan vasta 14.1, mutta spekuloidahan aina voi. Joskin jätän tällä kertaakin oikean spekuloinnin oikeille ammattilaisille, sillä nopeasti laskettuna en ole oikeasti nähnyt kuin tusinan verran vuoden 2015-elokuvia. Näistäkin suurinosa on pelkkiä nörtti-blockbustereita.
Mutta hetkinen! Minähän voin tehdä teille tässä vaiheessa listan noista nörtti-leffoista! Niistä on helppo erotella hyvät ja hunot ja koska olen laiska miäs, niin listat toimivat oikein hyvin minun tarkoituksissani! 
Tässä tulevat siis suurimmat nörtti-blockbusterit, vuosimallia 2015! (Jätän pois esim. Bridge of Spies ja Martian, koska ne on niitä oikeesti hyviä laatu leffoja.)



#8 Ant-Man
Ohjaaja:  Peyton Reed
Eristyistä: Huikeat erikoistehosteet ja etenkin 3D-kokemuksena upeaa katsottavaa. 
 
Ant-Man oli varmasti vuoden positiivisin yllättäjä. Vähän vastahakoisesti menin sen katsomaan, mutta odotuksena kuitenkin oli varma Marvel-laatu ja sitähän se oli.


#7 Hunger Games: Mockingjay part 2
Ohjaaja: Francis Lawrence
Erityistä: Sarjan viimeinen osa, jossa kaikki palaset loksahtaa paikalleen hyvässä ja pahassa.

Jennifer Lawrence hurmaa jälleen Katnisin roolissa ja iki-ihana Josh Hutcherson aiheuttaa tälle päänvaivaa mielipuolisen Peetan roolissa. Kirjana Matkijanärhi oli mielestäni jopa parempi kuin nuo edeltajänsä, mutta leffana jotenkin hieman vaisu. Kirjassa itkin viimeiset luvut läpi sen surullisten tapahtumien takia, leffassa puolestaan ei tainnut tulla kuin pieni herkistyminen. Joka tapauksessa näyttävä pläjäys toimintaa, mutta hieman väsynyt päätös huikealle saagalle, joka vei sydämeni jo ensimmäisestä kohtauksesta.



#6 Jurassic World
Ohjaaja: Colin Trevorrow
Erityistä: Dinoja! Chris Pratt!

Jurassic World puolestaan oli ehkä vuoden suurin pettymys. Se on oikein hyvä elokuva ja hieno ja dinot, mutta odotin niin paljon tältä! Huom, suuri pettymys voi silti olla parempi kuin posittivinen yllättäjä, jos ihmettelette kuinka tämä sijoittui paremmin kuin Ant-Man. :) Onneksi nyt päästiin näistä lievistä pettymyksistä top 5:seen jossa on ne oikeasti hyvät leffat!


#5 Avengers: Age of Ultron
Ohjaaja: Joss Whedon
Erityistä: Hienoja Marvel kohtauksia, uskottavat erikoistehosteet ja James Spaderin Ultron

Vihdoin Kostajat pystyvät sujuvaan yhteistyöhön ja hahmojen keskinäisiin suhteisiin panostetaan enemmän. Uskottava ja rehellinen Marvel-tarina joka saa fanin kuin fanin hyppimään innosta.  


#4 Spectre
Ohjaaja: Sam Mendes
Erityistä: Toinen Bond-leffa josta pidän.
Arvioni: Spectre

Huikea Bond-seikkailu ja rakastan Daniel Craigin aina vain enemmän! Jää tosin vähän kakkoseksi Skyfallille, joka on varmaan oikeasti top 5 leffa kaikista maailman leffoista minun silmissäni.


#3 Inside Out
Ohjaaja:  Pete Docter, Ronnie Del Carmen
Erityistä: Varma Parhaimman animaation voittaja Oscareissa.

Inside Out on taatun pixar-laadun koskettava animaatioleffa. Jokainen hahmo on niin ihastuttava ja suloinen ja samaistuttava! Lempparini oli Phyllis Smithin ääninäyttelemä Sadness, joka oli niin kamalan sympaattinen että ihan itketti. Koko idea siitä, että kaikkea tekemistämme ohjaa pienet tunteet päänsisällä kuullostaa niin oikealta ja niin absurdilta samaan aikaan.


#2 Mad Max: Fury Road
Ohjaaja: George Miller
Erityistä: Soundtrack on aivan mahtava!

Jos ollaan rehellisiä niin tavallaan olen vihannut alkuperäisiä Mad Max -leffoja. Tai no, tavallaan ja tavallaan... Olen inhonnut niitä. En ole saanut niistä mitään irti, sillä jo ensimmäisen osan katsominen oli niin vastenmielistä,että skippasin seuraavat suosiolla.
Mad Max: Fury Road puolestaan on todella näyttävä ja toiminta painotteinen kokonaisuus. Musiikki ja kohtausten hektisyys tekee leffasta todella intensiivisen. Vauhdikkaita takaa-ajo kohtauksia tähdittää loistava kaarti näyttelijöitä kuten Maxin roolissa toimiva Tom Hardy ja Furiosan roolissa Charlize Theron. Tahtoisin niin, että tämä leffa saa notifikaatioita Oscareissa muun muassa näissä kategorioissa: Musiikki, Elokuva, Naispääosa, Erikoistehosteet ja lavastus! Suutun jos yhtään kunnon ehdokkuuttaei tule!

Ja koska olen pieni nilkki, niin jätän tämän listan ensimmäisellä sijalla olevan vielä paljastamatta! Ihan senkin takia, että menen perjantaina katsomaan sen vielä toisen kerran. Saadaan sitten vielä vähän tuoreempaa näkökulmaa arviointiin. :)
Jos joku nyt ei kuitenkaan tajua, mikä leffa tulee olemaan kyseessä niin ehdotan, että painut niin kaukaiseen galaksiin kuin tästä universumista voi löytyä!

Ei mulla nyt muuta, kuhan kalastelen lukijoita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...