lauantai 16. tammikuuta 2016

Ruudukon suosikki-parhaat pelit (Playstation 1)

Hahaa! Tajusin vasta viime vuonna että olen nörtti kolmannellakin tavalla! Sain tietää, että olen pelaaja. En ole koskaan ajatellut itseäni "pelaajana" sillä eikös pelaajat ole niitä jotka vaan tykittää ceeässää ja pelaa lolia 24/7? Jotka istuu kotona kaikki päivät ja pelaa yömyöhään asti jotain dotaa...
Sain kuitenkin kuulla, että pelaajat on niitä jotka pelaa kaikenlaisia pelejä. Voitteko uskoa? 
Ensin olin järkyttynyt, tietenkin, mutta sitten tajusin, että voin hehkuttaa nyt pelaamistakin! Hienoa ollaa kaapista tässäkin asiassa ja myöntää vihdoin koko maailmalle olevansa pelaaja! Minä, Ruudukko, olen pelaaja! 
Tässä siis kaikkien rakastamaa listailua! Aion käydä kaikki konsolit läpi, jotka omistan ja tehdä vastaavan listan kaikista! Mutta tässä tulee siis uuden uutukainen osio blogiini:
Ruudukon suosikki-parhaat pelit!


Toy Story 2: Buzz Lightyear to the rescue
Julkaisuvuosi: 1999

Kukapa ei olisi pitänyt Toy Storystä pienenä! Minä ainakin tykkäsin ja tämä on ehkä yksi siisteimmistä lisenssi-peleistä mitä olen koskaan pelannut! Toy Story 2 juonen mukaan etenevä peli on täynnä hauskoja ja laajoja tasoja, joissa tutut leluystävät antavat tehtäviä. Sivussa pitää eliminoida vihulaisleluja sekä voittaa tason bossi-lelu. Jokaisesta radasta piti kerätä vähintään yksi "token" ennen kuin pääsi etenemään seuraavaan kenttään, joskus jopa useampi. Tämän parissa meni monia tunteja pentuna. Kentät olivat loppujen lopuksi aika haastavia ja eteneminen vaati hermoja. En tiedä jaksaisiko enää tänä päivänä painaa niin montaa tuntia peliä, joka toistaa itseään jokaisessa kentässä, mutta lapsena se oli yksi suosikeistani!






Spiderman
Julkaisuvuosi: 2000

Jos joku kysyy olinko jo lapsena sarjakuvafriikki niin tässä on vastaus. Spider-man oli yksi suosikkipeleistäni, sillä Hämis oli suosikkisankarini tuohon aikaan! Tämä peli piti tahkota läpi useita kertoja (miten olen jaksanut??), sillä siinä oli niin paljon kerättävää ja muistaakseni siitä sai jotain kun läpäisi eri skinillä varustetulla Hämiksellä? Parhautta oli kerätä kaikki Spider-man sarjikset, mitkä oli piilotettu pitkin tehtäviä. Tässä pelissä oli myös todella hauskoja boss-taisteluita! Scorpioni ja Mysteerio, sekä lopussa oleva Carnage -taistelu! Niin parhautta!




Digimon World
Julkaisuvuosi: 1999

Digimon! Toiseksi paras asia Pokémonin jälkeen oli Digimon. Vaikka tästä voidaankin olla montaa mieltä, mutta minun sydämeeni mahtuivat molemmat. Digimon World oli hauska peli sillä siinä sait kasvattaa itse oman digimonisi ihan vauvasta hautaan asti. Jos kohtelit digimoniasi hyvin, kasvoi siitä joku hieno ultimate-tason digimon, jos taas huonosti, jouduit tyytymään kakka- tai räkä-digimoniin. Tykkäsin niin kamalasti tässä pelissä siitä, että sait kerätä kaupunkiisi kaikkia kivoja digimon hahmoja kun löysit heitä! Monet NPC-hahmot tulivat asumaan kaupunkiin kun teit heille tehtäviä ja mitä enemmän näitä oli kaupungissasi niin sitä isompi se oli! Tämän pelin uusinta versiosta olisin valmis maksamaan!



Tekken 3
Julkaisuvuosi: 1998

Ainut Tekken mitä olen jaksanut pelata tuntitolkulla! Mikä onkaan kivempaa kuin perusmättöpeli, jota voi pelata pikkuveljen kanssa! Tekken on taistelupelien kuningas, kunnes tajuat että siinä voittaa helpommin jos ei osaa oikeasti edes sitä pelata. Rämpyttämällä näppäimiä voit voittaa ihan hyvin sellaisen kaverin joka on pelannut vuosia Tekkeniä. Suosikki hahmoni oli korealainen Hwoarang, jonka potkunyrkkeily-tyyli oli niin siisitä! Myös Gon sai paikan lempparihahmojeni joukossa! Jokainen joka ei ole lapsena pelannut Tekkeniä on jäänyt jostain suuresta paitsi. Tekken 3, on paras Tekken ikinä.


Crash Bandicoot 3: Warped
Julkaisuvuosi: 1998

Crash Bandicoot, lapsuuteni suurin pelisankari. Koko pelisarja on todella ihastuttava ja hauska tasoloikka, jonka parissa tuli myös vietettyä lukuisia tunteja. Kaikki kolme peliä oli pakko pelata 100% läpi, eli kerätä kaikki mahdolliset kristallit ja timantit. Hermoja raastavat hyppykohtaukset ja todella vaikeat boss-taistelut saivat pleikkarin ohjaimet lentämään seinään satoja kertoja. Silti aina vaan jaksoi yrittää. Crash Bandicoot 3: Warped on silti ehdoton suosikkini trilogiasta. Juonesta en sen tarkemmin muista kuin, että syystä x Crash joutuu käymään eri maailmoissa keskiajasta muinaiseen Egyptiin sekä ming-dynastian Kiinasta tulevaisuuteen saadakseen asiat taas kuntoon. Eli siis aikamatkailua hauskoilla vitseillä höystettynä! Ihan parasta! Katso myös Parhaat Pelihetket Top 5!



Spyro 2: Gateway to Glimmer
Julkaisuvuosi: 1999

Spyro on maailman ihanin lohikäärme! Spyro 2 puolestaan on pleikkarin paras seikkailupeli! Miten en tämänkään juonesta muista juuri mitään. Ripto taisi olla sen pahiksen nimi ja tässä kerättiin jotain vihreitä orbbeja ja talismaaneja? Miten on voinut unohtua, vaikka tämä on varmasti ollut se kaikkein pelatuin tasoloikka. Spyro 2 on siitä kiva peli, ettei se ole liian vaikea lapsille. Juoni on aika selkeä ja maailmat isoja ja mielenkiintoisia. Spyrossa on hauskaa slapstick-huumoria, mutta silti moniuloitteinen tarina, joka tempaa mukaansa jo alkumetereillä. Hauskat ja hullunkuriset maailmat ovat täynnä outoja ja ihmeellisiä sivuhahmoja ja mieleenpainuvia vihulaisia. Spyro 2 on ehdoton suosikkini pleikka-seikkailuista, vaan eipä se ole suosikki pleikkari peli vaan...



Crash Team Racing
Julkaisuvuosi: 1999

Se joka ei arvannut tämän pelin olevan listalla huutaa hep! Ja se joka väittää ettei koskaan ole pelannut tätä peliä, saatika pitänyt siitä niin valehtelee. Crash Team Racing on edelleen suosikki rallipelini ikinä! Vaikka hahmoilla ei ollutkaan minkäänlaisia erityisominaisuuksia, eli kaikki hahmot olivat käytännössä yhtä nopeita ja taitavia kuskeja ei se estänyt valitsemasta lemppareita! Itse pelasin yleensä pahiksilla eli Pinstripellä, N. Ginillä ja Cortexilla. Radat ja musiikit tässä pelissä on sellaisia, että vieläkin rakastan niitä! Kaikki oikoreitit piti tietenkin osata, jotta pystyi voittamaan yhtä hyvän pikkuveljen. Mahtava peli! Tästäkin olisin valmis maksamaan mikäli sen uusintapainos saataisiin jollekin konsolille mikä minulla on! Crsah Team Racingin parissa menee helposti yksi lapsuus!

Näin päättyy ylipitkä lista aiheesta, palailen sitten seuraavaksi Game Cube pelien kanssa kunhan jaksan!

Ajattelin nyt tässä vain! Mutta siis minulle on alkanut kertyä pikkuhiljaa näitä peleihin ja pelaamiseen liittyviä tekstejä. Eli siis nörtti Ruudukko on muuttunut koko ajan nörtimmäksi, mikä on siis hyvä asia! Miten siis löytäisimme kätevästi kaikki nämä peleihin liittyvät tekstit? No tietenkin tägillä "ruuukko pelaa". Mikä olisikaan hienompi ja rehellisempi tägi?
Tästä lähin siis kaikki listat ja peliarvostelut ja muut peleihin liittyvät juttuset  ovat tämän tägin alla.

2 kommenttia:

  1. Jess, mahtavaa nostalgiaa. Crashit, Spyrot ja Tekkenit tulivat kyllä tutuiksi lapsena. Täytyy itsekin väsätä vastaava lista. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teeppä se! Rakastan tutkailla muiden ihmisten tekemiä listoja! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...