maanantai 11. tammikuuta 2016

Star wars -rope!


Yksi miljoonista fanitaide-jutuistani!

Tosiaan... Tähtien sota hype ei vaan ota laantuakseen minun kohdallani. Pahoin pelkään, että se vain kasvaa entisestään. Mitäkö olen hypessäni tehnyt? Olen piirtänyt ihan sikana fanarttia aiheesta! Siis lukuisia piirroksia päähahmoista! Kaikenlisäksi olen sortunut ostamaan kaikkea fanikrääsää, kuten BB-8 pehmolelun ja Disney Infinity -figuureja. Ostoslistalla on muun muassa muutama Star Wars -sarjakuva, sekä figuuri. Valomiekka ois kanssa siisti, mutten halua mitään rumaa lastenmiekkaa vaan ihan kunnollisen hienon joka maksaa sata euroa... huoh, kumpa olisin niin rikas!

Fanitaiteen lisäksi, suunnitellaan jo porukalla Star Wars -aiheista ryhmä cosplaytä. Ongelma vaan on siinä, että en oikein voi olla mikään hahmo mikä oikeasti haluaisin. Taidot Grievousin tai gender bender Ahsokan asujen tekoon ei todellakaan riitä! Obi-Wan tai Poe Dameron olisivat helpompia... Tahtoisin sellaisen Poen takin, mutta se on niin kallis... Miksi raha on aina ongelma? Miksen vaan ole miljonääri.... ainiin siksi kun ostan kaikkea fanikrääsää..

Nyt kuitenkin itse asiaan! Meillä on mukava ydinporukka Star Wars -nörttejä meidän luokalla ja ollaankin keskusteltu leffoista melkein taukoamatta nyt varmaan melkein kuukauden. Jotain oli siis tähtävä asialle ja päätin kokeilla jotain uutta! Minä halusin olla pelinjohtaja ja luoda Star Wars -aiheisen roolipelin! Ajatus tuntui kunnianhimoiselta ja vähän jänskätti esittää ajatus minusta PJ:nä muulle porukalle. Onneksi kaikki olivat enemmän kuin innoissaan ajatuksesta ja rollipelin juonen suunnittelu saattoi alkaa!


Tuossa on käytännössä se mistä kaikki alkaa! Halusin, että tarina sijoittuu siten Tähtien sota-aikajanalle, että se olisi periaatteessa mahdollisesti oikeasti voinut tapahtuakin. Mukana on siis oikeita hahmoja sekä tapahtumia Star Wars -sarjasta, mikä omalta osaltaan luo tarinaan syvyyttä ja mielenkiintoa. Tottakai kaikki tapahtuu siten, ettei mikään oikeasti vaikuta oikeaan Star Wars juoneen. Tarina siis sijoittuu noin kaksikymmentä vuotta Endorin taistelun jälkeen, eli Episodi VI:n jälkeisiin tapahtumiin. 
Kivointa on ollut keksiä tuota juonta ja katsoa miten kaikki linkittyisi sopivasti pelaajien hahmoihin sekä Star Warsin omiin hahmoihin ja tapahtumiin. Vaikeaa se ei oikeastaan edes ollut, Wookiepedia vaan esiin ja summailemaan hahmojen ikiä ja tapahtumien kulkuja yksiin ja sain kuin sainkin tarinaa sen verran, että voi pelata!

Tarkemmin pelin mekaniikkaan paneutumatta kerron vain sen, että tämä on sellainen tarinapohjainen Rope, jossa aika vähän heitellään noppaa. Enemmän keskitytään siihen, miten hahmot reagoivat eri tilanteissa ja miten he suhtautuvat erilaisiin ei pelattaviin hahmoihin. Annoin pelaajille muutaman rodun ja ammatin, miinkä pohjalta he saivat luoda hahmonsa. Hauksaa oli, että kaikki tekivät eri rotuisen ja eri ammattiin kuuluvan hahmon, joten todellakin joutuu miettimään miten tälläiseen rymysakkiin muut hahmot reagoivat.

Gunuz Luhu on kaminolainen saarnaaja, joka yrittää taivutella pelaajat pimeälle puolelle.

Tänään päästiin jo pelaamaankin ensimmäinen osa. Jännitti aika paljon, että miten minä onnistuisin luomaan eloa kaikkiin sivuhahmoihin, joita pelissä on paljon. Osa stressiä toi se, että yksi pelaajista oli se joka on toiminut pelinjohtajana jo aiemmin muissa meidän porukan ropeissa. Pelkäsin koko ajan etten ole tarpeeksi hyvä ja että kaikki ajattelee tämän olevan ihan tyhmä rope.. Mutta ilmeisesti kaikki kuitenkin tykkäsivät ja onnistuin ihan hyvin pitämään homman kasassa! Tai ehkä  kukaan ei vaan kehdannut sanoa mitään. Anyways, minulla oli hauskaa! :)

Aina kun olen innoissani niin näistä teksteistä ei tule mitään ja kukaan ei varmasti saa edes mitään näistä irti! Sitä suuremmalla syyllä kirjoittelen vain lämpimikseni Star Wars tekstejä! Olkoon voima kanssanne, ei mulla nyt taas muuta!

2 kommenttia:

  1. Sulla sujui oikeasti tosi hyvin! Alkuhämmennyksestä pääsit hyvin yli ja keksit meille tekemistä ja ajattelemista :D Mie oon ainakin ihan fiiliksissa mun hahmosta kun annoit hyvin tilaa hahmojen reagoimiseen. Tai sit mie vaan kerroin väkisin kaikesta :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa! Pitää seuraavaan keksiä sitten taas jotain jännää! Toivon, että tosta Qunuzista tulee vähän jopa ahdistava pahis! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...