lauantai 23. tammikuuta 2016

Mitä odottaa Marvel sisällissodalta?



Tänä vuonna saadaan taas pari elokuvaa lisää Marvel Cinematic UniverseenDoctor Strange -elokuva saadaan loppuvuodesta, mutta jo huhtikuun lopussa nähdään uutta Kapteeni Amerikkaa. Captain America: Civil War tulee olemaan yllättävän isokin asia MCU:ssa, vaikka se ei siltä aluksi tuntunutkaan. Harmittavaa on, että juoni ei tule olemaan todellakaan mitään mitä oikeasti sarjakuvissa Civil Warin aikana tapahtui, mutta jotain hienoa tästä on kuitenkin tulossa.

Alkuperäisessä sarjakuvassa tosiaan Kapteeni ja Iron Man ajautuvat riitoihin erimielisyyksien supersankareiden oikeuksien takia. Onnettomuudet, joita uudet sankarit aiheuttavat ja supersankari lait joita vanhatkaan eivät noudata kunnolla saavat ei kykyjä omaavan Tony Starkin varpailleen. Kansa on kyllästynyt pelkäämään tulipaloja, ydinlaskeumia, tulvia ynnä muita mutanttien aiheuttamia katastrofeja. Sota käynnistyy siitä kun Nitro -niminen superpahis käytti räjäytyskykyään tuhoten suuren osan kaupunkia, tappaen 600 siviiliä, joiden joukossa 60 oppilaan alakoulu.
Stark on jo pidemmän aikaa ollut valmistelemassa aloitetta, jossa jokainen supersankari on rekisteröitävä jolloin koko kansa saa tietoonsa jokaisen sankarin henkilöllisyyden. Salainen henkilöllisyys kun aiheuttaa sen, että sankarit voivat tehdä rikoksia jäämättä koskaan kiinni. Stark saa aloitteensa tueksi myös muurahaismiehen Hank Pymin ja tiedemies Reed Richardsin, jotka kaikki ovat jo valmiiksi omalla nimellään julkisuudessa.
Tietenkään tämä ei käy Kapteeni Amerikalle, joka tukee muun muassa Charles Xavierin koulun oppilaita, jotka eivät ole todellakaan valmiita tulemaan kaapista mutantteina. Kapun päätiimiin kuuluvat Daredevil, Luke Cage ja Falcon, jotka kaikki ovat sitä mieltä, että rekisteröintiä ei pitäisi suorittaa ihan vaan sankareiden yksityisyyden vuoksi. 
 Miten tämä kaikki sitten tulee näkymään elokuvassa? Eihän kaikki hahmot edes kuulu MCU:hun?
Vastaus on yksinkertainen: Elokuva ei tule seuraamaan sarjakuvaa kuin todella löyhästi. Silti muutamia asioita todennäköisesti tulee tapahtumaan. Paha sanoa, ovatko seuraavat spekulaatiot tavallaan spoilereita, mutta ehkä se selviää vasta leffan jälkeen! :)


Yksi asia, mistä olen aivan varma on se, että elokuvassa tulee kuolemaan ainakin yksi keskeinen hahmo. Marvel Cinematic Universe on siitä surullisen kuuluisa, että kukaan ei oikeasti kuole siinä. Ainakaan kukaan tärkeä. Uskon, että nyt tulee asiaan muutoksia.
Trailerin perusteella näyttäisi siltä, että ainakin War Hammer taitaa heittää veivinsä, vähän sen näköisesti Tony Stark tämän ruumista pitelee. Olen kuitenkin varma, että tämä ei ole ainut tapahtuva kuolema. Huhun mukaan ohjaajat Joe ja Anthony Russo ovat kuvanneet hämäykseksi useammankin hahmon kuolemat muun muassa Scarlet Witchin, Falconen ja tuon War Hammerin. Mutta se mitä minä veikkaan on se, että jopa itse Steve Rogers, eli kapteeni Amerikka saattaa kuolla kyseisessä leffassa. Tämä ei ole edes kaukaa haettua, sillä Civil War -sarjakuvassa Kapu kuolee Crossbonesin ja Agentti Sharon Carterin toimesta, jotka molemmat tullaan kyllä näkemään Captain America: Civil Warissa. Saa nähdä. Ainakin Winter Soldier tai Falcon voi ottaa Rogersin paikan Kapteeni Amerikkana. On myös mahdollista, että Bucky Barnes eli Winter Soldier kuolee, hän on kuitenkin se hahmo joka aiheuttaa tämän elokuvan välikohtauksen Starkin ja Rogersin välillä.

Leffassa esitellään myös pari uutta hahmoa Black Panther, joka nähdään Tony Starkin tiimissä Wakandan tapahtumien takia. (Hulk tuhosi Wakandaa aika hyvin Age of Ultroinin aikana). Sekä kaikkien odottama lisä MCU:hun eli tuhlaajapojan paluu: Spiderman nähdään vihdoin kostajien rinnalla ja ainakin minä olen aivan pirun innoissani! Myös nimeämätön hahmo jota näyttleijä Martin Freeman esittää, tullaan leffassa näkemään. Spiderman ilmeisesti on vain pienessä osassa, mutta huhujen mukaan osallistuu taisteluun jotenkin. Sarjakuvassa Hämis on todellakin se keskeisin pelinappula kahden suurvoiman valtataistossa, mutta tässä elokuvassa keskitytään enemmän vain esittelemään hahmoa.


Mitä odottaa pahisten kannalta? Ainakin toivon. Toivon niin paljon, että vihdoin saataisiin Hugo Weavingin Red Skull takaisin. Weaving on itse sanonut, ettei haluaisi palata rooliin, mutta sopimus sitoo hänet esiintymään vielä kahdessa Marvel -leffassa. Joten nyt olisi korkea aika kertoa kapulle, että Hydran pääjohtaja Red Skull ei olekaan kuollut. Ja mitä tulee Thanokseen. Uskon, että myös hän saa pienen roolin elokuvassa. Olkoon se sitten secret ending tai kohtaus, jossa hän repii Infinity Stonen Visionin päästä, mutta jollain tavalla hänet nähdään. Olen varma siitä.

Leffassa olisi muutenkin oiva tilaisuus tarttua hahmoihin, jotka ovat jääneet pienemmälle huomiolle kuten Netflix-sarjojen Darredevil, Luke Cage, Punisher ja Jessica Jones, mutta vähän luulen, että heitä ei nähdä. Leffa on muutenkin täynnä hahmoja, joten muutama lisää voisi oikeasti jo olla liian monimutkaista. Joka tapauksessa odotan innolla mitä leffa tulee sisältämään. Tuli vähän pitkä sepostus, mutta toivottavasti jotkus kanssanörtit saivat tästä jotain irti!

 Katso myös:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...