torstai 28. tammikuuta 2016

Valinnan vaikeus...



Oletteko koskaan yrittäneet miettiä mitkä kymmenen elokuvaa ovat suosikki elokuvianne? No tälläiselle lista- ja pakkomielletyypille se on joka päiväinen huolen aihe. Teen varmaan pari kertaa vuodessa aina listan top 10 suosikki leffoista ja suren sitä kuinka jotkut jäävät tuon listan ulkopuolelle. En osaa edes sitä top kymppiä laittaa parhaimmuus järjestykseen... Päätin vielä kerran kokeilla ja tällä kertaa siten, että listasin kaikki minun mielestäni viiden tähden elokuvat. Totta kai tämä voi muuttua joskus ja tähän varmasti tulee lisää sitä mukaa kun ikää tulee.

Anyway, sain tiivistettyä itselleni tälläisen top 28 listan (ei ole missään järjestyksessä). Kriteerinä oli, että jos minun täytyi miettiä kuuluuko leffa listalle niin silloin se ei kuulu sinne. Nämä sen sijaan tulivat automaattisesti kun ajattelin mitkä ovat suosikki elokuviani. Leffaihmiset saattavat tuomita minut nimeonmaan sen takia, että tuossa on suhteellisen uusia leffoja melkein kaikki. Aika vähän on edes ennen 2010 vuotta, mutta makuasioistahan ei voi kiistellä, right?

Se mikä on minun mielestäni hyvä elokuva on melko vaikea määritellä. Tai ainakaan se ei ole kovin yksiselittteistä.  Kaikissa noissa leffoissa on joku hahmo joka on iskenyt minuun toden teolla kuten Star-Lord, Llewyn Davis tai Birdmanin Riggan. Joissain on kohtauksia jotka saavat minut itkemään kuten Harry Potter and Deathly Hollows part 1 "Unhoituta" -kohtaus sekä Up:in koskettava alkupätkä. 
Yksi erittäin kova tekijä on kuitenkin musiikki ja mestarisäveltäjät kuten Hans Zimmer, joka esiintyy monissa noista, sekä Joe Hishaishi ja Alexandre Desplat. Pyrin olemaan aina ennakkoluuloton ohjaajia kohtaan, vaikka minulla onkin muutama ihan oikea suosikki. Koskaan ei meinaan voi tietää milloin ohjaaja, josta et oikeasti kamalasti pidä yllättää, kuten Quentin Tarantino Kunniattomissa tai J. J. Abrams uudessa Star Warissa. Selkeästi olen myös massaleffojen suuri ystävä, mikäli tämä on kehumisen aihe? :)

Olisi kiva nähdä myös muiden vastaavia listoja suosikkielokuvista. Ainakin jos et ole koskaan kokeillut listaa tehdä oikeasti niin kokeileppa kuinka vaikeaa se on! Saa nähdä tapahtuuko listaan muutoksia tässä viikon sisällä kun menen katsastamaan uusia Oscar -ehdokkaita Revenantin ja Spotlightin, mutta tämä nyt taas tältä erää! :)


4 kommenttia:

  1. Onhan tuossa nyt lista komeita leffoja. Itse ainakin arvostan että pidät aidosti valtavirran leffoista kuten Yön Ritarista ja Inceptionista. Etkä pidä ranskalais-ugrilaisesta romanttisesta draamakomediasta, joka kulkee epäsymmetrisessä aikajärjestyksessä vain sen takia että se on erilainen. Lisää vain kirjoituksia. Näitä on mukava lukea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee! Sainkin huomata, että ei leffa-asiantuntijat olekkaan niin ilkeää porukkaa! Kehuja on tullut tästä listasta :'D Ja lisää tekstejä on tulossa! :)

      Poista
  2. TÄMÄ OLI IHAN LOISTAVA! Koen samaistuvani jokaiseen mainitsemaasi kohtaan!
    -Minäkin rakastan tehdä listoja ja aina välillä koen ahdistusta, kun en vain pysty sitä parhaimpien leffojen top 10 tekemään!!
    -Itselläkin parhaimmat näkemäni leffat on juuri noita uudempia (monet juuri vieläpä noista mitä valitsit)
    -Sinulla on loistava leffamaku!
    -Pidän todella paljon uudistuneesta blogiulkonäöstä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Banneri ylhäältä vielä muuttuu kunhan keksin jotain hienoa siihen, mutta muuten olen itsekin aika tyytyväinen tähän uuteen :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...